Újabb siker!

Nem bánta meg, aki a vasárnapi ebéd után kilátogatott a Tábor utcába: egy izgalmas mérkőzésen az Újpest Bulldogs 16:13 arányban diadalmaskodott a Szekszárd Bad Bones gárdája felett, megszerezve ezzel idei második győzelmét.

Annak ellenére, hogy az Újpest és a Szekszárd eddigi találkozásai soha nem sikerültek szorosra, most az első pillanatoktól látszott: ez egy igen kiélezett mérkőzés lesz. A Rosszcsontok egy több mint félpályás futással jutottak előnyhöz, ám az extrát nem sikerült értékesíteniük (0:6). Az első negyed vége előtt azonban Hegedűs Bálint safety-jével faragtunk a hátrányon (2:6). A második negyedben egyik csapat sem szerzett pontokat, de a meccs élvezetes volt, mi pedig kimondottan jól játszottunk: az offense-ünk szépen építette a drive-okat, a védelmünk pedig magabiztosan megállította a tolnai rohamokat. Attól függetlenül, hogy hátránnyal vonultunk a szünetre, a teljesítményünk bizakodásra adott okot.

A szünetben a Starlight Dance Company többszörös magyar bajnok tánccsoportja lépett fel: https://www.youtube.com/watch?v=Poh4WfFW5SU&feature=youtu.be

 
A fordulás után előbb a védelmünk blokkolt egy szekszárdi mezőnygól-kísérletet, majd egy remekül felépített ellentámadást Takács Kolos elkapása koronázott meg - az extránál ismét a Nagy Krisztián Takács Kolos duó villant, s ez nekünk újabb 2 pontot ért (10:6). 
A záró negyedre sem fogyott el a Bulldogok lendülete. Hegedűs Bálint gyors labdaszerzése hidegzuhanyként érte a fordítás reményében rohamra induló vendégeket, nekünk pedig igen kedvező mezőnypozíciót eredményezett, amit Fekete Attila futása révén gyorsan touchdown-ra is váltottunk (16:6)! Az Újpest előnye ekkor már két labdabirtoklásnyira duzzadt, így a Bad Bones mindent egy lapra feltéve volt kénytelen előre menni. Egy TD-vel sikerült is visszajönniük a meccsbe (16:13), ám támadó szekciónk Nagy György és Fekete Attila pazar futásaival okosan pörgette le az órát. A Rosszcsontoknak az eredmény kozmetikázásán kívül másra már nem maradt idejük, mert a two-minute warning-ot követően Varga István Zsolt és Molnár Győző Zoltán koprodukciós labdaszerzése pontot tett a mérkőzés végére. Az Újpest Bulldogs ezzel zsinórban második győzelmét aratta a Berény Sport Divízió II Nyugati Csoportjában, a tabellán pedig a 3. helyre lépett előre.

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Alapvetően olyan volt a mérkőzés, mint amire számítottunk: tudtuk, hogy egy nagyon erős, jó csapat ellen fogunk játszani. Gyakorlatilag egy ki-ki meccsen sikerült a Szekszárd Bad Bones fölé kerekednünk, ami nagy öröm számunkra. A lefújás után azt mondtam a srácoknak, hogy ezt a találkozót az elmúlt 3 hétben nyerték meg, és arra gondoltam, hogy az elmúlt hetek edzéslátogatottságán és edzésmunkáján látszik, ők ezt nagyon komolyan akarják, és erre lehet építeni. Nem történt még semmi extra: nyertünk két mérkőzést, és tudjuk, rengeteg munka van előttünk.

Az utolsó, a rájátszásba jutásunk szempontjából döntő fontosságú alapszakasz-meccsünkre június 3-án a Tábor utcában kerül sor, ahol a nyugati listavezető Szombathely Crushers együttesét fogadjuk. Az amerikai futball rajongói azonban addig sem maradnak szórakozás nélkül: az U15-ös csapatunk május 20-án, U13-asaink pedig május 28-án mérkőznek meg a Budapest Wolves korosztályos gárdáival a Rozsnyai utcában.

A Berény Sport Divízió II Nyugati Csoport állása:

 

CSAPAT

GYŐZELEM

VERESÉG

DÖNTETLEN

SZERZETT PONTOK

KAPOTT PONTOK

1.

Tatabánya Mustangs

3

0

-

56

25

2.

Szombathely Crushers

3

0

-

32

6

3.

Újpest Bulldogs

2

2

-

71

78

4.

Szekszárd Bad Bones

1

2

-

48

19

5.

Budapest Titans

1

2

-

46

48

6.

Boda Troopers

0

4

-

25

102

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!