„Az álmok ingyen vannak, de a céloknak ára van”

Mint azt korábban megírtuk, három játékosunk – Hegedűs Bálint, Takács Kolos és Szabó Dániel - is meghívót kapott a szerbek, olaszok és oroszok elleni korosztályos Európa-bajnoki selejtezőjére készülő U19-es válogatottba. Az első összetartással kapcsolatban ezúttal a saját nevelésű kiváló támadó falemberünket, Szabó Danit kérdeztük.

Hogy éreztétek magatokat a Rozsnyay utcai edzéseken?

Nagyon jól sikerült a hétvégi felkészülés, bár kicsit váratlanul ért minket az eddigi szakvezető, Boda Gábor lemondása, de van ilyen, ezt el kell fogadnunk.

Néhány napja derült ki, hogy nem a legszerencsésebb időpontban lesznek a selejtezők – épp az írásbeli érettségik előtti hétvégén…

Lényegében azok fognak utazni Belgrádba, akik így is vállalják a szereplést. Sajnos az is benne van a pakliban, hogy emiatt nem megyünk. Én bevállaltam, mert nagyon fontos nekem a válogatott, borzasztóan szeretnék kijutni az EB-re, és úgy érzem, az érettségi ezzel együtt is menni fog.

Nagyon eltökéltnek tűnsz.

Úgy tartom, hogy az álmok ingyen vannak, de a céloknak ára van: idő, lemondás és kemény munka. Már kevesebb, mint egy évig játszhatok az U19-eseknél, s úgy gondolom, minden pillanatot és lehetőséget ki kell használnom. Nagyon szeretnék a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozni, s az utánpótlás válogatottban felhívhatom magamra a figyelmet.

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!