„Büszke vagyok a srácokra”

Két győzelem mellett három vereséggel zárta a 2017-es szezon alapszakaszát a Bulldogs a Berény Sport Divízió II Nyugati Csoportjában, ezzel pedig épp lemaradt a még rájátszást érő 4. helyről. Bosszankodni lehet ezen, tényleg nagyon kevésen múlt a továbbjutás, de idényünk így sem csalódás, mert minden riválisunknak nehéz ellenfele voltunk, és egy remek gárda formálódik a szemünk láttára Újpesten! Czuprik Zoltánnal, csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk idei tapasztalatairól.

Hogyan értékelnéd a szezonunkat?

Mindig azt mondtam, hogy építkezünk, valamit elölről próbálunk kezdeni, és ez a csapat most sokkal erősebb, mint amikor a bajnokságot elkezdtük. Ilyen szempontból elégedett vagyok, nagyon picin múlott, hogy bejussunk a rájátszásba, ezt pedig az év elején senki nem gondolta volna, úgyhogy nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy idáig jutottunk.

Mi az, amiben idén a legtöbbet fejlődtek a játékosaink, és miben kellene még előrébb lépniük?

Még mindig nagyon az elején vagyunk az útnak, úgyhogy a játék minden aspektusában fejlődnünk kell: mind technikailag, mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Minden csapatrészben, minden poszton sokat kell még tanulnunk ahhoz, hogy a Divízió II-ben éremesélyesek legyünk. 

Számodra melyik volt a szezon legjobb pillanata?

Az első győzelmünk nyilván különleges volt, de leginkább az elmúlt 3 hetet élveztem. Ekkor azt láttam, hogy a srácok maximális odaadással próbáltak felkészülni, jöttek edzésre, próbálták megtanulni, hogy mit szeretnénk játszani a Szombathely Crushers ellen. Ez az elmúlt 3 hét úgy nézett ki, ahogy szeretnénk, hogy a Bulldogsban kinézzen az edzés és a hozzáállás.

Nem készültetek könnyű szezonra, de volt, amit különösen nehezen éltetek meg?

Nem igazán. Arra számítottam, hogy egy nehéz szezonunk lesz, mert egy teljesen új csapatot kell összeraknunk új játékosokból, sokaknak ez volt életük első idénye. Nem volt olyan, amire azt mondom, hogy rettenetesen rossz lett volna. Nyilván minden vereséget nehéz feldolgozni, de ettől függetlenül különösebb mélypontok nem voltak.

Vannak olyan játékosok, akiknek a teljesítményével idén különösen elégedett voltál?

Abszolút, de név szerint nem szeretnék senkit említeni! Aki nézte a meccseinket (akár élőben, akár videón), látja, hogy van néhány nagyon-nagyon tehetséges fiatal srác. Ők azok, akikre hosszabb távon is építhet majd a Bulldogs, de természetesen le a kalappal azon ős-Bulldogosok előtt is, akik most visszajöttek segíteni a csapatot. Azt gondolom, van egy nagyon jó mixünk tehetséges fiatal, és rutinos elkötelezett játékosokból, s ezzel jövőre már lehet mit kezdeni.

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!