Boda Troopers először

Vasárnap a Katonák otthonában folytatódik a Berény Sport Divízió II-es pontvadászat az Újpest Bulldogs számára. A két csapat még sohasem találkozott egymással, de mindketten idei első győzelmüket szereznék meg a történelmi mérkőzésen.

A 2017-es alapszakaszban a Kutyák ellen játszik először hazai pályán a második szezonját futó Boda Troopers gárdája. Baranyában volt már korábban is amerikai foci csapat, ám a Pécs Gringos 2013-ban négy meccs után visszalépett a bajnokságtól. Korábbi játékosuk, Kovács Gábor vezérletével alakult azon év végén a Troopers, aminek pályagondjait a Bodai költözés oldotta meg. A valamivel több, mint 400 lelkes zsáktelepülés Újpesttől mintegy 230, Pécstől pedig 16 kilométerre fekszik. A játékosok többsége természetesen nem a faluból származik, hanem az egész megyéből érkeznek, valamint Pécsett tanuló egyetemisták is beállnak Katonának.

Tavaly, az első idényükben a tapasztalatszerzés volt a cél, négy meccsen mindössze egy TD jött össze a Boda Troopers-nek, de játékuk meccsről meccsre fejlődött. 2017-ben eddig két idegenbeli mérkőzésük volt, touchdown-t már szereztek, ám az első siker továbbra is várat magára: a Szombathely 22-6-ra, a Szekszárd pedig 38-0-ra győzte le őket. A csapatban rejlő potenciált jelzi, hogy Baranyai Péter és Jelenik Erik személyében két játékost is adnak az utánpótlás válogatottnak.

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Nagyon bizakodó vagyok, az edzéseken keményen készültünk. Látom a srácoknál az előrelépést, viszont most magasabbak lesznek az elvárások. A Troopers egy lelkes csapat és a tavalyi szezonhoz képest sokat fejlődtek. Én egy ki-ki meccsre számítok, ahol az a gárda nyer, amely kevesebb hibát vét.

Nagy Gábor, a Boda Troopers vezetőedzője: Két, még nyeretlen csapat csatája mindig izgalmas, születhetnek meglepetések. Szeretnénk a gameplant végrehajtani, az előző meccseken ez nem sikerült megfelelően. Agresszív játékot mutatott a Bulldogs korábban, úgyhogy nekünk is oda kell tenni magunkat. Remélhetőleg egy izgalmas mérkőzést láthatnak a Bodára kilátogató szurkolók az első, végre tényleg hazai pályán lejátszott bajnokin.

A Boda Troopers – Újpest Bulldogs találkozót április 30-án, vasárnap 14:30-tól rendezik a Petőfi Sándor utcai Bodai Sportcentrumban, a belépő ára 500 forint.

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!