Egy hajszálon múlt…

A hétvége legpontgazdagabb mérkőzését játszottuk a Berény Sport Divízió II-ben - a dolog szépséghibája, hogy a Tatabánya eggyel többet szerzett nálunk, ezzel története során először diadalmaskodott ellenünk: Mustangs – Bulldogs 13:12. 

Idén először játszott idegenben csapatunk, s a statisztikák alapján volt okunk bizakodni a tatabányai vendégszereplés előtt, a Musztángok ugyanis még sosem győzték le a Kutyákat. Az Olimpikonok útján összegyűlt 400 néző többsége viszont abban reménykedett, hogy egyszer minden sorozat véget ér.

Sajnos a mi szériánkat vasárnap érte utol végzete. A hazaiak az első drive-jukat egészen a célterületünkig vezették, így megszerezték a vezetést (7:0). A második negyedben QB-nk, Nagy Krisztián remekül játszotta tisztára magát, majd csodás passza Kovács Bálintot találta meg, aki második felnőtt meccsén is TD-t szerzett, az extra viszont nem sikerült (7:6). A nagyszünet előtt egy tetszetős passzjáték után megint átvette a vezetést a Mustangs, de jutalompontot ők sem tettek fel a táblára. Harmadik harmadban Nagy Krisztián labdáját ezúttal Aladics Antonello váltotta touchdown-ra. Rámentünk a két pontra, amivel a vezetést is átvehettük volna, de a Tatabánya fala megállította a futásunkat (13:12). Az utolsó negyedben mindent megtettünk a fordításért, de nem sikerült kicsikarnunk a győzelmet jelentő pontokat, s mivel ebben a játékrészben az eredmény már nem változott, egy roppant szoros meccsen alulmaradtunk.

A Tatabánya Mustangs csapata a győzelmet a decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt kiválóságának, Janik Ferencnek ajánlotta.

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Vegyes érzések vannak bennem a mérkőzéssel kapcsolatban. Egyik oldalról egy nagyon szoros találkozón mi engedtük ki a kezünkből a győzelmet, másrészt viszont láttam egy-két olyan dolgot a csapattól, amit sokkal jobban csináltunk, mint a Titans ellen, úgyhogy ezeknek a pozitívumoknak mindenképp örültem. Azt szeretném, ha ezen az úton tudnánk továbbmenni. Gratulálunk a Mustangsnak!

Zahovay Ádám, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: A két csapat között pontosan annyi volt a különbség, amit az eredmény is mutat. Centimétereken múlott a Bulldogoknál is a pontszerzés, és nekünk is jó pár hosszú passz. A tapasztalat most velünk volt, és talán ez lehetett a különbség. Kis létszámmal és sérülésekkel is bajlódtak, sok sikert kívánunk nekik a szezon további részében.

A Berény Sport Divízió II Nyugati Csoport állása:

 

CSAPAT

GYŐZELEM

VERESÉG

DÖNTETLEN

SZERZETT PONTOK

KAPOTT PONTOK

1.

Szombathely Crushers

2

0

-

29

6

2.

Szekszárd Bad Bones

1

0

-

38

0

3.

Tatabánya Mustangs

1

0

-

13

12

4.

Budapest Titans

1

1

-

39

27

5.

Újpest Bulldogs

0

2

-

32

53

6.

Boda Troopers

0

2

-

6

60

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!