Hírek a holtszezonból II.

Gőzerővel készülnek télen is csapataink az új megmérettetésekre, s már egyre inkább tisztul a kép a 2017-es szezont illetően.

 

Az Újpest Bulldogs csapatai november végéig a Tábor utcában edzettek, majd az óév utolsó hónapjában jegyzetfüzetre és tollra cserélték a sisakot és a vállvédőt, s „fejben” folytatták a felkészülést a 2017-es szezonra a Bene Ferenc Általános Iskolában. Mind Czuprik Zoltánék, mind Pacuk Lászlóék a posztok, formációk és playbook-ok átbeszélése mellett rengeteget videóztak is, a játékosok pedig teszteken adtak számot a tudásukról. (Az elméleti tréningen készített fotóinkat keresse Instagram oldalunkon: https://www.instagram.com/ujpestbulldogs/)

Januárban aztán a „kicsik” az iskolapadból átköltöztek a Bene tornatermébe, s immáron az erőnléti edzésekre koncentrálnak. A „nagyok” viszont dacolva a zord idővel, már ismét a Tábor utca műfüves pályáin tréningeznek, s egyre izgatottabban várják az áprilisi rajtot.

Mint arról már korábban is írtunk, Czuprik Zoltánék tanítványai a Divízió II-ben szerepelnek majd. Azt is tudtuk, hogy 2017-ben igen népes lesz itt a mezőny, összesen 12-en neveztek a harmadosztályba: a Boda Troopers, a Budapest Eagles 2, a Budapest Titans, a Dabas Sparks, a Gladiators 2, a Jászberény Wolverines, a (tavaly még HFL elődöntős!) Nyíregyháza Tigers, a Rebels Old Boys, a Szekszárd Bad Bones, a Szombathely Crushers, a Tatabánya Mustángs és persze a Bulldogs. Mostanra pedig már az alapszakaszbeli ellenfeleink is ismertek! Hazai pályán mérkőzünk meg a Titans (április 1.), a Bad Bones (május 24.) és a Crushers (június 3.) gárdájával, Tatabányára (április 9.) és Bodára (április 30.) pedig mi utazunk.

A „kicsik” viszont nem indulhatnak az osztrák bajnokságokban: annak ellenére, hogy a salzburgi utánpótlás ülés lényegében kiállt a bővítés mellett, az AFBÖ legnagyobb sajnálatunkra ismét elutasította csatlakozási kérelmünket.

Arra kérünk minden kedves szurkolót, szülőt, játékost, hogy adója 1%-ával segítse klubunk működését!

Adataink: Újpest Bulldogs Amerikai Football Egyesület, cím: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 67., X/61., adószám: 18241714-1-41.

 Infó: http://ujpestbulldogs.hu/szja-inf%C3%B3

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!