Idegenben lépnénk előre

Mozgalmas hétvége elé néznek az Újpest Bulldogs csapatai: míg a felnőttek vasárnap 15 órától Tatabányán meccselnek, addig szombaton az U11-esek és az U15-ösök Bécsben, a Danube Dragons korosztályos gárdáival mérik össze tudásukat.

A Berény Sport Divizió II-ben ezúttal idegenben, a Tatabánya Mustangs vendégeként szerepel majd az Újpest Bulldogs. Vasárnapi ellenfelünk 2006-ban alakult Tatán, s 2015-ben tették át székhelyüket Tatabányára.  Eddigi legnagyobb sikerüket 2013-ban aratták, amikor bronzérmet szereztek a Divízió I-ben. A két klub örökmérlege újpesti dominanciáról tanúskodik: eddig 5 alkalommal találkoztunk a Musztángokkal, s mind az ötször mi ünnepelhettünk. 2011-ben a Divízió II alapszakaszában idegenben 39:16-ra, otthon pedig 49:14-re, a 2014-es Divizió I-es alapszakaszban 29:22-re, a wildcard körben 49:6-ra győztünk. Legutóbb tavaly, még a másodvonalban találkoztunk, s akkor 24:7-re diadalmaskodtunk. A 2016-os szezon végén a Tatabánya osztályozóra kényszerült, amit 35:6 arányban elbukott a Fehérvárral szemben, így egy osztállyal lejjebb kényszerültek. Sok fontos játékos távozott tőlük, de a legmeghatározóbb embereik maradtak, akikhez több újonc és saját nevelésű fiatal is csatlakozott. A megújult csapatuk épp ellenünk debütál majd a bajnokságban.

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Azt szeretném látni a Tatabánya ellen, hogy egyet ismét előre tudunk lépni. A Titans elleni mérkőzésen látszott, hogy vannak dolgok, amik már egészen jól mennek, és amikre lehet építkezni, s vannak könnyen kiküszöbölhető hibák, amiken a héten, illetve az egész bajnokság során dolgoznunk kell. Azt szeretném látni, hogy a Mustangs ellen kevesebb olyan hibával játsszunk, ami a mérkőzés eredményét tudja befolyásolni.

Zahovay Ádám, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: Az Újpest Bulldogs az egyik nagy nemezisünk, soha nem tudtunk velük egyszerű meccset játszani. Bár a Titans ellen nem úgy jött ki nekik a lépés, ahogy szerették volna, a védelmük megmutatta, hogy tud kimagaslóan játszani és pár elkapójuk is jelezte, hogy oda kell figyelni rájuk. Kis létszámmal jelentkeznek, ami nem ismeretlen helyzet számunkra sem, így mindenképpen parázs és izgalmas meccsre számítok Tatabányán. Győzzön a jobb, várjuk őket sok szeretettel.

Szurkolói információk: A Tatabánya Mustangs az Olimpikon úti műfüves pályán játssza hazai meccseit, parkolni a Földi Imre Sportcsarnok mögött vagy a volt autós mozi területén lehet. A mérkőzésre a belépés ingyenes!

Szombaton az Újpest Bulldogs játékos-palántái Bécsbe látogatnak majd, hogy a Danube Dragons U11-es és U15-ös csapataival mérkőzzenek meg. Az 1985-ben alapított Sárkányok az egyik legrégebbi osztrák amerikai futball klub. Felnőtt együttesük jelenleg az AFL-ben szerepel, legnagyobb sikerüket 2010-ben érték el az Austrian Bowl elhódításával.

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!