Javítottak a lilák, lelépték a sasokat!

A MAFL Divízió II. osztályú bajnokság egyetlen szombati mérkőzését az MX Energy Eagles és az Újpest Bulldogs játszotta. A résztvevőket napsütés és időnként megélénkülő szél fogadta a Népligetben.

A csapatok eltérő eredményekkel érkeztek a játékra: az Eagles legutóbbi mérkőzésén a Wolves 2 ellen aratott sikert, a Bulldogs viszont vesztesen hagyta el Miskolcot.

Az első negyed Bulldogs visszahordással indult. Sorozatos futójátékokkal hamar az Eagles red zone-jába értek, de Szatmári János (#35) futott TD-jét holding miatt érvénytelenítették a bírók. A büntetés kimérése után Schottner Olivér (#37) szintén futásból megszerezte a Bulldogs első pontjait. Az extra pontot a végig kiegyensúlyozottan rúgóSipiczki Péter (#23) értékesítette, így 0:7 lett az állás.

Az Eagles is a futójátékra helyezte a hangsúlyt, de ezek nem igazán voltak sikeresek. Egy fumble után a Bulldogs ismét ígéretes pozícióból indulhatott, de az Eagles defense 20 yardnál megállította a támadókat. Így egy 37 yardos mezőnygól kísérlet következett, amit Sipiczki Péter (#23) értékesített. (0:10)

A második negyedben az Eagles egy szép passzjátékot követően a Bulldogs vörös zónájában találta magát, amit Sipos Attila (#1) sikeres futásának köszönhetően pontokra is váltottak. Az extra pont kimaradt. (6:10)

A kirúgást követően Elek Dávid (#84) egészen a hazaiak 25 yardos vonaláig hordta vissza a labdát, de egy interception után az Eagles a saját 5 yardos vonaláról kezdhette a támadást. A Bulldogs defense nyomásának köszönhetően punt-ra kényszerültek. A labda feladása azonban nem sikerült és egy safety-t követően 6:12-re módosult a játék állása az újpestiek javára.

A Bulldogs ezután jól váltogatta a futásokat a passzjátékokkal, melynek végén Szaszák Albert (#98) passzjátékból TD-t szerzett. Az extra pont is sikeres volt. (6:19)

A félidő hátralévő részében a csapatok ugyan nem tudtak már pontokat szerezni, de egy-egy interception és fumble izgalmassá tette a játékot.

A második félidőt az Eagles eltökélten kezdte, aminek hamar meg is lett az eredménye. Sipos Attila (#1) irányítófutását követően a hazaiak megszerezték második TD-jüket. A 2 pontos extra kísérlet ezúttal kimaradt. Az állás így 12:19-re módosult. Úgy tűnt, hogy az Eagles-nek sikerülni fog a felzárkózás, de a Bulldogs ezt nem hagyta annyiban. A negyed hátralévő részében Szaszák Albert (#98) passzjátékból, Ollári Mihály (#42) és Kovács Roland (#33) pedig futásból növelték a Bulldogs előnyét. Az extrapontok minden esetben sikeresek voltak. (12:40) A Bulldogs 46. pontját a 46-os számú Boros Balázs könyvelhette el, mint élete első TD-jét. Az extra ponot is megszerezték, így 12:47-re vezettek az újpestiek.

A mérkőzés utolsó TD-jét Elek Dávid (#84) szerezte passzjátékból. A sikeres extrával megszületett a mérkőzés végeredménye: az Újpest Bulldogs 12:54 arányban megverte az MX Energy Eagles-t. A következő ellenfél hazai pályán a Budapest Cowboys 2 lesz, remélhetőleg egy szoros mérkőzést fognak ellenük játszani a Kutyák!