Megküzdöttünk a Sárkányokkal

Az elmúlt hétvégén nemcsak a felnőtt, hanem két utánpótlás csapatunk is pályára lépett: az U11-esek és az U15-ösök Bécsben, a Danube Drangons gárdáival mérkőztek.

Mint arról korábban írtunk, az Újpest Bulldogs a télen újfent szeretett volna csatlakozni az osztrák utánpótlás ligához, ám annak ellenére, hogy a salzburgi ülésen a klubok lényegében kiálltak a bővítés mellett, az AFBÖ legnagyobb sajnálatunkra ismét elutasította kérelmünket. Célunk azonban továbbra is az, hogy a lehető legmagasabb szinten versenyeztessük fiataljainkat, s ezt most a rendszeres ausztriai edzőmérkőzésekkel tudjuk biztosítani.

Így került sor április 8-án, szombaton az idei első megmérettetésre, melynek keretében a Szatmári János vezette U11-esek, valamint a Pacuk László által irányított U15-ösök a Danube Dragons korosztályos együtteseivel meccseltek. A bécsi zöld-fehér klubról érdemes tudni, hogy az egyik legrégibb Ausztriában, 32 évvel ezelőtt alapították. Felnőtt együttesük jelenleg az AFL-ben szerepel, legnagyobb sikerüket 2010-ben érték el az Austrian Bowl elhódításával.

A „sógoroktól” tehát lehet és érdemes tanulni. Ennek tükrében (is) igen szép eredmény, hogy a nap mérlege döntetlen lett: U11-ben a Bulldogs, U15-ben pedig a Dragons győzött. Nemcsak a gyerekek, hanem az edzők is nagyon értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, amit a jövőben az utánpótlás-nevelésben tud majd az Újpest Bulldogs kamatoztatni.

Legközelebb május 28-án játszanak növendékeink, ekkor a Budapest Wolves otthonában lépnek pályára az U13-asok, június első felében pedig kétszer is Bécsbe látogatunk – előbb U11-eseink vesznek részt egy pünkösdi tornán, majd az U11-es és az U13-as csapataink mérkőznek meg újra a Dunai Sárkányokkal. 

Ne feledjék: korosztályos csapatainkhoz folyamatosan lehet csatlakozni, mindenkit szeretettel várunk, aki kipróbálná ezt a remek sportot! Jelentkezni Szatmári Jánosnál lehet a 06-70-398-4570-es telefonszámon, vagy a janos.szatmari@freemail.hu e-mail címen.

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!