Kemény ellenfél volt a Steelers, győzött a tapasztalat!

A találkozó rendhagyó műsorral kezdődött. Először a hazai cheerleaderek mutatták be tudományukat, majd bevonult a vendég csapat, aztán következtek a Steelers pompomlányai, legvégül pedig a hazai csapat érkezett a gyepre.

Már az első percekben világossá vált, hogy mindkét csapat elsősorban a futásra épít. A Bulldogsnál Szél Sándor játszotta a főszerepet, főleg középen tudta kihasználni az erejét, de néha a szélen is próbálkozott. A vendégeknél Joe Selmser érkezése miatt nem lett volna meglepő, ha ellenfelüknél és korábbi meccseiknél gyakrabban kíséreltek volna meg passzolni, azonban némi meglepetésre ők is a futást erőltették.

A második negyedre az eredményesebb hazai futójáték pontokban is megnyilvánult, Barabási ért el touchdownt. A krónikához azonban az is hozzátartozik, hogy Szél Sándor korábban elhibázott egy mezőnygólt, majd a TD után a jutalomrúgást is.

A miskolci csapat erejéből a szünetig nem tellett pontokra, így a csapatok 6-0-s állással vonultak az öltözőbe. A szünetben az Újpest Bulldogs junior játékosai szórakoztatták a közönséget egy rövid bemutatójátékkal. A két félidő közötti időben a miskolci trénerek alaposan rendet raktak a fejekben, ugyanis a Steelerst mintha kicserélték volna a harmadik játékrészre.

A védelem határozottabban fogta meg a Bulldogs támadásait, majd Selmser villanásainak köszönhetően viszonylag hamar egyenlítettek – előbb egy hosszú passzal rukkolt elő a rutinos irányító, majd a szélen elfutva igen jó helyzetbe hozta az offense-t, végül egy TD-t érő átadással fejezte be a drive-ot. A rúgás náluk is kimaradt, így az állás kiegyenlítődött 6-6-nál.

Az egyenlítésen fellelkesült vendég védelem azonnal megállította a hazaiak akcióját, majd nagyjából 95 yard megtételével már a vezetést is átvették. A pontszerző ezúttal Selmser volt. A touchdownnal záruló drive átnyúlt az utolsó játékrészre, amelyben a Bulldogsnak már az eredmény után kellett futnia.

A miskolci defense továbbra is hozta a remek második félidei formáját és nem engedte újabb pontokhoz jutni a hazaiakat, sőt, egy safety révén 2 ponttal még hozzá is járultak az előny növeléséhez. Amikor a támadóiknál volt a labda, igyekeztek minél több időn át birtokolni, hogy a Bulldogsnak a lehető legkevesebb ideje jusson a támadásra.

A találkozó végére látszott, hogy az újpestiek támadói fejben is elfáradtak, több szabálytalanság nehezítette a dolgukat a hajrában, majd végül egy interception minden reményüket szertefoszlatta.

Forrás: www.mafl.hu

Kapcsolódó tartalmak

Mérkőzés2008.04.05. Újpest Bulldogs - Miskolc Steelers