A Tigrisek nem kegyelmeztek a Bulldogoknak!

Bár a mérkőzést meggyőző fölénnyel nyerte a hazai csapat, nem volt ennyire egyértelmű a dolog az elején, ugyanis egy negyeden át nem tudott senki sem pontot szerezni.

A Tigersél ez az utóbbi időben visszatérő jelenség, hogy viszonylag lassan pörögnek fel a találkozóra. Most azonban a Bulldogs ellen bepótolták az első negyedben elvesztegetett lehetőségeket. A hazaiaknál Vasyl Jordan kezdett a találkozón, de amikor megnőtt a különbség a két alakulat között, akkor Gődény Jonatán is lehetőséget kapott a bizonyításra.

Előbbi irányítása alatt 4, míg az utóbbi vezetésével 3 TD született, vegyesen passzból és futásból. A pontgyártásból az egész meccsen remeklő védelem is kivette a részét, ők szerezték az utolsó touchdownt, de emellett egy safetyre is futotta az erejükből.

A Bulldogs leginkább a futásaival ért el eredményt, passzból ugyanis egyetlen first down sem sikerült. A futások, elsősorban középen, viszont hoztak néhány új kísérletet, mint ahogy egy-két reverse is megtréfálta a hazai védelmet.

Pontot szerezni azonban nem tudtak, a vendégek egyetlen pontja egy visszahordásból született, ami jól mutatja, mennyire jól védekezett a Tigers. Illés Tamás, a hazaiak elnöke elsősorban a fizikálisan megjelenő különbséget emelte ki.

Mivel a Bulldogs védelme sokkal többet töltött a pályán, gyorsabban elfáradtak, ami megkönnyítette a hazaiak dolgát a támadás terén. Emellett a rutin hiánya is meglátszott a vendégeken, de ez egy újonc csapat esetében alighanem természetes.

Forrás: www.mafl.hu Koroknai Gergely