A Rebels túl nagy falat volt a Kutyáknak

Május 9-én idei második bajnoki mérkőzésén második vereségét szenvedte el az Újpest Bulldogs csapata: a lilák hazai pályán nem bírtak az Újbuda Rebels együttesével. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, mert bár 2:0-ra még a Bulldogs vezetett, a vége 46:2-es Rebels-győzelem lett.

A Bulldogs az első fordulóban egy ponttal kapott ki a Szolnok Soldierstől, és nem várt könnyű feladat a csapatra, hiszen a harmadosztályon tavaly könnyedén átgázoló Újbuda Rebels ellen kellett kozmetikázniuk bajnoki mérlegüket.

A Kutyák remekül kezdték első hazai bajnokijukat, néhány perc leforgása után már 2:0-ra vezettek egy safety-nek köszönhetően. A Bulldogs támadóegysége azonban csődöt mondott, sem a futások, sem a később elővett passzok nem működtek. A Rebels közben termelte a pontokat, elsősorban futásból, és a vendéggyőzelem egy percig sem forgott veszélyben.

"A Rebels elleni mérkőzés a tervek szerint kezdődött, a defense saját end zone-jába szorította a Rebelst és safety-t ért el. Ezt követően az offense-en volt a sor, de a hibák megállították a csapatot. Sajnos a meccs hátralévő jó 45 perce említésre sem érdemes"- beszélt csalódottan a mérkőzés után Coach Russ, a Bulldogs trénere.

Az amerikai edző a súlyos vereség hatására átalakítja a csapat edzésprogramját, és a folytatásban sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az egyéni képzésre. Június 19-én Nyíregyházán a Tigers ellen kiderül, hogy ez mennyit lendített a Kutyák játékán.

Kapcsolódó tartalmak

Mérkőzés2010.05.09. Újpest Bulldogs - Újbuda Rebels