A Gorillaz ellen jól kezdett, de továbbra is nyeretlen a Bulldogs

Az Újpest Bulldogs lejátszotta negyedik mérkőzését is a 2010-es divízió I-es magyar amerikai football bajnokság alapszakaszában, és a csapat továbbra is győzelem nélkül áll. Azonban vereség és vereség közt is van különbség, a Dunaújváros Gorillaz elleni például kifejezetten biztató volt a Kutyák szempontjából.

A Bulldogsra a Rebels és a Tigers elleni nagyarányú vereségek után sem várt könnyű feladat, hiszen a tavalyi divízió kettes bajnok Dunaújváros Gorillaz volt a vendég Újpesten egy jótékonysági akcióval egybekötött mérkőzésen, melynek jegybevételeit a Vöröskereszt jutatta el az árvízkárosultaknak.

A Gorillák a tavalyi bajnokságban kétszer is könnyedén legyőzték a Kutyákat, és teljesen egyértelmű volt, hogy ezúttal sem vártak túl sokat az idei bajnokságot három vereséggel kezdő Bulldogstól. Erre azonban ráfizettek, a vendéglátó ugyanis a pokoli kánikulában az első drive-ja végén rögtön touchdownt ért el. Ezúttal az újpesti csapat futásai és passzai is eredményesek voltak, így könnyedén haladtak előre, a TD-t végül Keszericze Ákos vitte be Czuprik Zoltán passza után. A jutalomrúgás sikertelen volt, így 6-0-val folytatódott a mérkőzés. A váratlanul jó kezdést a hazai védelem megfejelte azzal, hogy megállította a Gorillák támadóegységét, az offense második drive-ja azonban interceptionnel és vendég TD-vel ért véget. Ez megfogta a hazai csapatot, amely a folytatásban is bosszantó hibákkal segítette a Gorillazt, a rutinosabb játékosokból álló Dunaújváros ezt kihasználva az első két negyed után már 35-6-ra vezetett.

A szünet után is lendületben maradt a Gorillaz, amit egy újabb TD-vel nyomatékosított, ám mint később kiderült, a meccsen ez volt az utolsó ponttal végződő akció a vendégek részéről. A Bulldogs egy safety-vel, majd már a negyedik negyedben egy irányítófutás végén szerzett touchdownnal szépített. Az újpest a második félidőt tehát megnyerte a rájátszásról ábrándozó Gorillák ellen, ami az időnként mutatott eredményes játékkal együtt mindenképpen biztató a fővárosiak számára. Az újpestiek azonban ezúttal is sok hibával játszottak, amivel szokás szerint megnehezítették saját dolgukat.

A 42-14-re elveszített mérkőzés lefújása után Coach Russ kiabált ugyan játékosaival, de látott biztató jeleket a Bulldogok játékában: "Ahogyan a csapat kezdte a Gorillaz elleni mérkőzést, az előrelépés volt a korábbiakhoz képest offense és defense oldalon egyaránt. Az első drive végén rögtön TD-t szereztünk, a defense pedig megállította a Gorillaz első támadását. Aztán jöttek a buta dolgok: az interceptionök, a fumble-ök és az elhibázott szerelések. Nagyszerű offense és defense play-ek keveredtek szörnyű play-ekkel. A meccset a Gorillaz offense-ének hatástalanításával és a második TD megszerzésével zártuk. A mérkőzés végén kiabáltam az egész csapattal, mert csapatként győzünk és veszítünk. Azonban szeretnék elnézést kérni, amiért mindenkivel ordibáltam, egyesek ugyanis kiemelkedően játszottak, és nem érdemelték meg, hogy kiabáljak velük."

A Bulldogs következő bajnoki mérkőzését a Veszprém Wildfires ellen játssza szeptember 4-én Újpesten.

Hajrá Újpest, hajrá Lilák, hajrá Bulldogs!