A Bulldogs helytállt a Wolves ellen, de 0:6-tal zárta az alapszakaszt

Az Újpest Bulldogs öt vereséggel, győzelem nélkül várta a magyar amerikai futball-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját, ahol nem igazán számíthattak mérlegük javítására, ugyanis az elmúlt három év bajnoka, a Budapest Wolves fogadta őket.

A Kutyák számára ezen a mérkőzésen nem a győzelem volt a cél, a bajnokság alatt létszámában alaposan megfogyatkozó csapat a becsületéért küzdött.

A papírformának megfelelően a Farkasok védői könnyedén hatástalanították a Bulldogs támadásait, offense csapatrészük pedig különösebb probléma nélkül gázolt át a vendégek védelmén. Az első negyedben négy, a másodikban két touchdownt szerzett a Wolves, így a félidőben már 42-0-ra vezetett a jóval rutinosabb hazai csapat. A második félidőben újabb két TD-vel és egy safety-vel növelték előnyüket a Farkasok, utolsó jutalomrúgásukat azonban blokkolta a Bulldogs-defense, így alakult ki az 57-0-s végeredmény.

Az újpesti csapat ugyan elszenvedte hatodik vereségét is a bajnokság alapszakaszában, de az a maroknyi játékos, aki mindvégig kitartott a csapat mellett, emelt fővel vonulhatott le a pályáról a Wolves elleni mérkőzés után. Ők ugyanis megmutatták, hogy van tartásuk, és rájuk építve a Bulldogsnak is van jövője.

Az, hogy az Újpest Bulldogs melyik osztályban kezdi majd a 2011-es szezont, október 9-én Békéscsabán dől el, ahol az idei másodosztály második legjobb csapata, a Raptors vendégeként osztályozó mérkőzést vívnak a Kutyák.

Kapcsolódó tartalmak

Mérkőzés2010.09.18. Budapest Wolves - Újpest Bulldogs