A másodosztályban folytatja a Bulldogs

Az Újpest Bulldogs amerikai futball csapata nyeretlenül fejezte be a 2010-es szezon alapszakaszát a Divízió I-ben, így osztályozómérkőzés várt a Kutyákra Békéscsabán, az idén a másodosztályban vitézkedő Raptors ellen. A Bulldogok vereséget szenvedtek a wild card mérkőzésen is, így jövőre egy osztállyal lejjebb szerepelnek majd.

A másodosztály második legjobb csapataként a Békéscsaba Raptors kihívhatta a Divízió I-ben a második leggyengébb mérleggel záró Újpest Bulldogsot. A vendéglátók a bajnokságban mindhárom hazai meccsüket megnyerték, és az újpestiek ellen egy korai, futásból elért, touchdownnal jelezték, az osztályozómérkőzésen folytatnák remek hazai sorozatukat. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Bulldogok saját magukat hozták nehéz helyzetbe egy csabai punt után, amikor saját end zone-jukhoz közel vesztették el a labdát.

A második negyedben a hazaiak egy mezőnygóllal 9-0-ra növelték előnyüket (korábban a jutalomrúgást és egy másik mezőnygól-kísérletet is elhibáztak), ami a Bulldogs játékát látva megnyugtatónak tűnt, a vendégek támadóegysége ugyanis még csak meg sem tudta közelíteni a csabaiak end zone-ját.

A második félidőben rengeteg szabálytalanság történt, de az összkép nem változott: a szezon korábbi meccseinek túlnyomó részéhez hasonlóan a Bulldogs futó- és passzjátéka ezúttal sem működött, így a Raptors könnyedén tartotta előnyét. A vendégek saját helyzetüket néhány felesleges szabálytalansággal tovább nehezítették, így az újpesti csapatnak esélye sem volt a szépítésre. A hajrában a Békéscsaba még egy safety-t is szerzett, így alakult ki a 11-0-s végeredmény, ami azt jelenti, hogy az első szezonját idén futó tiszántúli csapat jövőre már az első osztályban bizonyíthat.

A bajnokság végére teljesen széteső Bulldogsra az újjáépítés időszaka vár. A jelenlegi keménymag mellé új játékosokat toborozva a Kutyák jövőre mindenképpen eredményesebben szerepelhetnek a másodosztályban.