Domináns győzelemmel kezdte az idényt a Bulldogs

Az Újpest Bulldogs számára március 26-án indult a szezon, a Tata Mustangs fogadta őket hazai pályán. A meccs külön pikantériája, hogy a téli felkészülés alkalmával a tataiak egy edzőmérkőzésen legyőzték a lilákat. Így a Kutyáknak kötelező volt a győzelem.

A mérkőzés nem indult könnyen egyik csapat számára sem, de a kezdeti tapogatózást követően a Bulldogsnak sikerült először érvényesíteni akaratát. Elsőként a vendégek irányítója, Czuprik Zoltán #5 vitte be a célterületre a labdát. A megszerzett előnyt a lilák védekező alakulata növelte egy kierőszakolt safety-vel. A második játékrész is Bulldogs pontokkal folytatódott, az irányító passzát elkapva, ezúttal Elek Dávid #84 szaladt át a célvonalon. A Mustangs támadói azonban a nagyszünet előtt még szépíteni tudtak, 8:14-re módosítva ezzel az állást.

A félidő után sem termett több babér a Mustangok számára, a Bulldogok összeszedetten léptek pályára és lehengerlő játékkal meneteltek végig a tataiak védelmén. Ezen felül a védelem is megtette a magáét és rengeteg labdát szerezve segítették csapattársaik munkáját. Előbb Keszericze Ákos #81 egy elkapást követően, majd Czuprik növelte újfent az előnyt. A hab a tortán Hermann László #91, defense tackle volt, aki egy fumble-t követően lecsapott a labdára és az end zone-ig meg sem állt vele. A mérkőzés végén a Tata teljesen megzavarodva és szétesve játszott, ezen a napon úgy tűnt nincs a Bulldogokra ellenszer. Végül Deák Imre #50 révén egy sikeres field goal és egy hazai touchdown alakította ki a végeredményt: 16:39-re nyert a Bulldogs és revansot vettek a tavalyi vereségért.

"Bíztam benne, hogy győzni tudunk a nyitómeccsen, de arra magam sem számítottam, hogy ilyen fölényesen fogunk nyerni. A pálya minden szegletében, a mérkőzés minden percében mi domináltunk. Lehet örülni ennek a sikernek, de a következő edzéstől kezdve már csakis a Hurricanes elleni mérkőzéssel foglalkozunk"- összegzett a bajnokság első mérkőzése után Pacuk László, az Újpest Bulldogs vezetőedzője.

A tréner által említett mérkőzést április 9-én rendezik, az első két bajnokiját magabiztosan megnyerő Budapest Hurricanes lesz a Bulldogs vendéglátója, így a Kutyáknak feltehetőleg még nagyobbat kell harapniuk ahhoz, hogy sikeresen vegyék ezt az akadályt is.