Megvan a második! - Magabiztos Bulldogs-győzelem a Wolves II ellen

Idei második győzelmét is megszerezte a másodosztályú bajnokságban az Újpest Bulldogs, miután a lilák szombaton hazai pályán magabiztos győzelmet arattak a Budapest Wolves kettesszámú csapata ellen. A Kutyák jelenleg a második helyet foglalják el a tabellán.

A téli felkészülés egyik állomásaként az Újpest Bulldogs egy felhozó mérkőzésen már összecsapott a Farkasok második csapatával. Akkor a lilák 40-8 arányban győztek vendégként, de az már a mostani, a Fáy utcában rendezett bajnoki mérkőzés előtt is egyértelmű volt, hogy ezúttal sokkal nehezebb dolguk lesz.

Ez be is igazolódott, hiszen a nagyszombaton lejátszott mérkőzés első negyedében egyik oldalon sem született pont, sőt, sokáig úgy tűnt, az első félidő sem hoz majd eredményes támadást, a második negyed végén azonban felpörögtek az események. A futójátékot erőltető Bulldogs Szél Sándor bő húszyardos futásával szerzett vezetést, amit az extrapont helyett választott sikeres kétpontos kísérlet követett. Erre a vendégek azonnal válaszoltak, a szünetre mégis a Kutyák vonulhattak előnnyel: előbb a speciális csapatrész remek blokkjait kihasználva Elek Dávid hordta vissza a Farkasok kickoffját (jó 70 yardot futott), majd miután a vendégek a TD-t követő kick return során eladták a labdát, az újpestiek irányítója, Czuprik Zoltán fejezte be touchdownnal csapata támadását egy rövid középső futással. Mindkét TD-t egy-egy eredményes kétpontos kísérlet követett, így 24-8-as hazai vezetéssel ért véget az első félidő.

A szünetben az Újpest Bulldogs utánpótláscsapata is megmutatta magát, a juniorok egymásközti játéka után azonban ismét a felnőtt csapaté volt a főszerep. A második félidőben már nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, Pacuk László tanítványai végleg felőrölték ellenfelüket. A harmadik negyed Stetner Péter 75 yardos futott touchdownjával kezdődött, amit a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Szél Sándor kétpontos futása egészített ki. A negyedik negyedben ismét Szél szerzett pontokat Czuprik passzából, ezzel a hazaiak részéről lezárult a pontgyártás. Az egész meccsen jól teljesítő hazai védelem a hajrában leeresztett egy kicsit, így a vendégek szépíthettek, és kialakult a 38-14-es végeredmény.

A Bulldogs jelenleg két győzelemmel és egy verséggel áll a bajnokságban. A Kutyák május 7-én a Debrecen Gladiators otthonában javíthatják tovább mérlegüket.

Kapcsolódó tartalmak

Mérkőzés2011.04.23. Újpest Bulldogs - Budapest Wolves 2