Megvan a rájátszás – a negyedik idei győzelmét ünnepelhette a Bulldogs

Nagyon fontos mérkőzés várt vasárnap a Kutyákra, hiszen a tét a biztos rájátszásba jutás volt. A Pécs igen nehéz perceket okozott az újpesti alakulatnak, de a végig fej-fej mellett haladó csapatok közül végül a lilák örülhettek.

Nem kevés izgalom várta a mérkőzésre kilátogatókat vasárnap, a Bulldogs csapatának utolsó alapszakaszbeli találkozóján. A Pécs Gringos ugyan kevés emberrel érkezett a Kutyák háza tájára, de már az első percekben megmutatkozott, ez bizony nem lesz sétagalopp a lilamezesek számára.

Az első támadásuk elég halovány volt és rögtön a mérkőzés elején el kellett puntolniuk a labdát. Ezzel szemben a Gringos az első futásukból eredményes volt és egy sikeres extra pont után máris 0:7-re vezettek. A következő percekben kezdtek magukra találni a Bulldogs támadói, de ez még mindig kevés volt a pontszerzéshez, az ígéretes támadásnak egy eladott labda vetett véget. Ismét jöhetett a Pécs, ám támadóit ezúttal sikeresen állították meg a hazai csapat védői és az első negyed végére, a sikeres futásoknak és passzoknak köszönhetően, egészen az ellenfél kétyardos vonaláig jutott a Bulldogok támadó alakulata. A fordulást követően Stetner Péternek sikerült a labdát a gólvonal mögé juttatnia egy középső futásból, majd a sikeres kétpontos kísérlet 8:7-re módosította az állást.

A továbbiakban váltakozó erőviszonyok uralkodtak a pályán, ám a Pécs magasabb fokozatra kapcsolt és Stetner Péternek hiába sikerült újabb TD-t elérnie, a Gringos előbb egy 65 yardos TD passzból, majd egy középső futásból is eredményes volt, így 15:21-es pécsi vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A pihenő után a Pécs csapata hordhatta vissza a labdát, a hazaiak számára nagyon fontos volt hogy ne tudja pontszerzéssel kezdeni a félidőt a Gringos. A Kutyák védelme nagyon felszívta magát a szünetben és kivédekezték az első pécsi rohamot, ezzel átadva a lehetőséget a támadóknak az egyenlítésre. A hazai támadó alakulat gyönyörően masírozott végig a pályán, változatos futó (Szél, Hermann és Szatmári is szépen termelték a yardokat) és passz játékot láthatott a közönség, ám az end zone előtt egy yarddal a hazaiak irányítója eladta a labdát.

Újra a hazai védőkön volt a teher, hogy megállítsák a pécsi pont-gyárosokat. Ekkor újra villant a Bulldogs defense, Grusz Péter halászta le szemfülesen a levegőből a labdát és mivel csak pár yard választotta el a gólvonaltól könnyedén besétált vele az end zone-ba. A sikeres kétpontos kísérlet után ismét a Bulldogsnál volt az előny - 23:21 arányban.

Sokáig nem örülhettek azonban a lilák, hiszen a Gringók egy hosszú passzból újabb touchdown-t értek el, visszavéve ezzel a vezetést. Ekkor 23:29-et mutatott az eredmény jelző és vészesen közeledett a játék utolsó negyede. A pécsi pontszerzést követő visszahordás remekül sikerült a Kutyáknak, a végig szenzációsan játszó Elek Dávidnak köszönhetően, így a támadóknak viszonlyag rövid távot kellett megtenniük a további pontok megszerzésének érdekében. A támadást egy rövid QB sneak-kel Czuprik Zoltánnak sikerült befejeznie és ezzel újra kiegyenlítődtek a pontok, az utolsó negyednek 29:29-es állással vághattak neki a csapatok.

A meccs hajrájához érve tovább fokozódtak az izgalmak, mindkét csapat mozgósította az utolsó tartalékait. A pécsi játékosok fizikailag és mentálisan is nagyon elfáradtak, két alkalommal is elvesztették a labdát kick off után, így kétszer is remek helyzetbe hozva a Bulldogs támadóit, akik mindkét lehetőségből kihozták a maximumot.

Nem hiába hangsúlyozta Pacuk edző a speciális csapat fontosságát, a két visszaszerzett labdával gyakorlatilag a Bulldogs kezébe került a meccs. A visszaszerzett labdáknak köszönhetően előbb Keszericze Ákos egy szépen kijátszott passz játékból, majd Hermann László futásból szerzett TD-t, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés.

A Bulldogs faképnél hagyta a Gringost az utolsó negyedben, négy támadásból hármat fejeztek be a Kutyák TD-vel. A Pécs elszántan küzdött az utolsó percekig, de a kis létszámú csapat csak egy TD-vel tudott közelebb kerülni a végén a lilákhoz, kialakítva ezzel a 43:37-es végeredményt.

A mérkőzés végig szoros és sportszerű volt, egyik csapat sem hagyta hogy a másik sok ponttal meglépjen. Mindkét együttesnek jár a gratuláció; nagyszerű, fordulatokkal teli találkozót hoztak össze, több mint 200 kilátogató néző örömére. Nekik ezúton is köszönjük a lelkes buzdítást.

Az újpestiek negyedszer győztek a szezonban, ezzel biztosítva a rájátszásban való szereplést. A rendkívül sportszerű és szimpatikus Pécs Gringos csapatának sok sikert kívánunk a folytatásban, az Újpest Bulldogs pedig várhatja kivel és mikor játszhatja első rájátszás mérkőzését.