A Bulldogs első rájátszásbeli győzelmét aratta a keményen küzdő Tata Mustangs ellen

A rájátszás első körében az Újpest Bulldogs a Tata Mustangs csapatát látta vendégül a Fáy utcában, ahol fölényes 49:16-os hazai győzelem született.
Az újpestiek felkészültsége és tudása felülmúlta a tatai játékosokét, így végül a papírforma szerint alakult a végeredmény.

Kissé döcögősen indult a Bulldogs támadójátéka, igazán gördülékennyé csak a második félidőben vált, ekkor már a cseréknek is volt lehetőségük a bizonyításra, akik éltek is a lehetőséggel a zord idő ellenére kilátogató szép számű közönség örömére.

A kezdeti bizonytalanságot az állandó pont gyáros, Stetner Péter törte meg és egy 10 yardos futással megszerezte a vezetést a hazai gárdának. A Mustangs főleg futással próbálkozott válaszolni a hazai pontokra és kockáztatva azt, hogy újra átadják a támadás lehetőségét a Bulldogsnak, a negyedik kísérletnek is neki mentek, azonban a Bulldogs elszánt védői megállították az akciót.

A kezdeményezést átvéve az újpesti támadók szinte azonnal növelni tudták előnyüket. Az irányító, Czuprik Zoltán 90 yardos TD-t futott Elek, Keszericze és Stetner remek blokkjainak köszönhetően. Az extra pontok értékesítésével ekkor még hadilábon állt a hazai alakulat, így 12:0 volt a mérkőzés állása.

A félidő végéig kiegyenlítettebbé vált a játék és a Mustangok egy 50 yardos passzolt TD-vel jelezték, hogy egyáltalán nem kívánják feladni a küzdelmet. Hamar érkezett a válasz, Elek Dávid 70 yardos visszahordását követően a Bulldogsnak nagyon keveset kellett megtenni a célterületig. Ezt kihasználva, Keszericze Ákos újabb pontokat szerzett a Kutyáknak egy 20 yardos elkapás után.

A második negyed utolsó perceiben váltakozó labdabirtoklás volt jellemző a játékra, a labdavesztéseken kívül (egy tatai fumble, majd egy újpesti interception) azonban nem tartogatott más izgalmat a félidő, így 20:6-os állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőt a Tata Mustangs kezdhette, de ezúttal sem járt sikerrel a vendégek támadó alakulata és az első tatai interception után, máris a hazaiak próbálkozhattak a félpályáról. Stetner Péter könnyedén szaladt át a tataiak védelmén és egy 30 yardos futásból újabb pontokat szállított a csapatnak.

A Mustangok számára az előzőhöz hasonlóan végződött a támadás, a labdát ezúttal egy fumble után vesztették el, amit Deák Imre szerzett meg és a következő drive-ban az újpestiek elkapója, Elek Dávid értékesítette, miután egy harminc yardos elkapás után begyalogolt az end zone-ba.

Az utolsó negyedben már csak szépíteni tudtak a vendégek, egy passzolt TD révén, de innentől a Bulldogs pillanatai következtek. A Tataiak összezuhanva, a Bulldogs pedig örömjátékot játszva pörgette le az utolsó perceket. Előbb Stetner Péter köszönt be ismét egy 15 yardos futással, majd az idén eddigi legjobb formájukat hozó védelem is ismét villant.

A szinte egész mérkőzésen domináló védelemben többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A nemrégen visszatérő Balogh Endre két interception-t gyűjtött, mellé Dóczy Gergő és Siket Gábor is felzárkózott egy-egy lehalászott passzal, Kovarik László és Deák Imre egy-egy fumble-t szerzett; az öreg motoros, Kovarik Zoltán pedig egy safety-vel tett hozzá a pontokhoz. A rengeteg labdaszerzésben vitathatatlan érdemeket szerzett a védőfal, amely egész mérkőzésen nyomás alatt tartotta a tatai támadókat.

Végül a támadók cseresora is kitett magáért a liláknál és az irányító, Bánszki György passzát Bartos Ferencnek sikerült elkapnia pár lépéssel az end zone előtt és a következő pillanatban már újabb hazai TD-t ünnepelhetett a lelkes közönség.

Az újpestiek 49:14-re győztek és készülhetnek a Szombathely Crushers elleni mérkőzésre, ahol a döntőbe jutás lesz a tét.

Kapcsolódó tartalmak

Mérkőzés2011.06.19. Újpest Bulldogs - Tata Mustangs