Ezüstéremmel zárta a szezont a Bulldogs

Július 17-én rendezték meg a magyarországi amerikai futball első és második divíziójának döntőit, amelyen az Újpest Bulldogs csapata is pályára léphetett

A lilamezesek mellett a Budapest Hurricanes jutott még a másodosztály fináléjába és a papírforma szerint egyértelműen ők voltak a mérkőzés esélyesei. A helyszínt a Dunaújváros Gorillaz Stadionja biztosította, ahol mind a nézőket mind a játékosokat rekkenő hőség fogadta.

Az ünnepélyes kezdőrúgást követően jöhetett a pénzfeldobás, amit az Újpest csapata nyert meg, és úgy döntöttek, hogy a második félidőre halasztják a visszahordást, így a Hurricanes támadhatott először. A kick off után azonban a Hurrikánok máris egy trükkös játékot akartak bevetni, egy reversel próbálkoztak a labda visszahordása közben, ami elég szerencsétlenül végződött számukra.

Az ügyetlenkedésnek köszönhetően a Bulldogok megszerezték a labdát, ezzel hatalmas lehetőséget kapva arra, hogy ők vigyék az első pontokat a döntőn. A Hurrikánok játékosait is megzavarta ez a remek újpesti kezdés és máris pályára léphetett az egész bajnokság során remekül menetelő támadó alakulatuk, akik egy eddig még nem használt formációval, az úgy nevezett wild cat-tel próbáltak átgázolni a Hurrikánokon.

A Kutyáknak nem kellett sokat haladniuk az end zone-ig és a futások is rendre jól működtek, végül Elek Dávid volt az, aki egy reverse után meg sem állt a célterületig.

A sikeres extra pont után, nagy meglepetésre 7:0 volt az állás és ezzel elérték az újpestiek azt, amit egyetlen csapatnak sem sikerült a bajnokság során, vezettek a Hurricanes ellen.

Az álmos kezdés után a Hurrikánok kezdtek magukra találni és a következő támadássorozatuk már pontokkal végződött. Az extra pontot azonban nem sikerült értékesíteniük, így még mindig vezetéssel léphetett újra pályára az újpesti támadó alakulat.

Továbbra is gördülékenyen ment a játék és egy hosszú passz után, ugyancsak Elek Dávidnak sikerült átlépnie az end zone-t, ezzel növelve a Bulldogs előnyét. A Kutyák 14:6-os vezetéssel kezdhették a második negyedet, de az előny sem adott annyi önbizalmat nekik, hogy meccsben maradjanak.

A Hurricanes képtelen volt hibázni és minden támadásuk touchdownnal végződött, a Kutyák ezzel szemben sorra követték el a hibákat. Az újpestiek több labdavesztésnek köszönhetően is szorult helyzetbe kerültek és a védők sem tudták megakadályozni az ellenfél támadóit abban, hogy pontokra váltsák azokat. Így a Hurricanes a félidőre már 14:42-es, megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A második félidőre ugyan összeszedte magát a Bulldogs, de nem tudtak átütő erőt képviselni és a hibák sem kerülték el őket, így csak egy pontok nélküli szép drive-ot tudtak felmutatni. A Hurricanes továbbra is TD-kel örvendeztette meg saját közönségét és két utolsó touchdown-t szerezve beállították a végeredményt, amely 14:56 lett.

Az utolsó negyedben mindkét csapatnál lehetőséget kaptak a cserék és pontok nélkül, döntetlenre zárták az utolsó játékrészt. A Bulldogs derekasan küzdött a mérkőzésen, de végül a tapasztalat és a technika győzni tudott. Ezzel a Hurricanes begyűjtötte az osztrák után a hazai aranyérmet is.

Ennek ellenére az újpesti játékosok nagyon örültek az ezüstéremnek, hiszen az elmúlt évek sikertelensége után ez egy óriási eredmény, amely a vezetőség és a Pacuk László vezette edzői stáb reményei szerint csak a kezdet.

Ezúton is köszönjük a nagyon szép számú újpesti közönség buzdítását és egész éves támogatását! Reméljük a következő szezonban is értékes győzelmeknek tapsolhatnak és újra láthatják a Kutyákat a döntőben.