Sikeresen kezdte az idei szezont az Újpest Bulldogs!

Helyenként még akadozó játékkal, de magabiztosan győztek a Bulldogok a Budapesti Farkasok Divizió 2-es csapata ellen. Kiválló sportidő és napsütés fogadta az idei év első bajnoki mérkőzésére kilátogatókat. A pontgazdag mérkőzésen nem nagyon kellett izgulni egyik csapat táborának sem, mert a mérkőzést az egyértelműen erősebb és tapasztaltabb újpesti gárda irányította.

Néhol érezhető volt a szezon elején jellemző bizonytalanság, de a Kutyák minden csapat egységben a Farkasok fölé nőttek és nem hagytak kétséget, hogy ki lesz a mérkőzés győztese.

Az első pontokat egy reverse futásból szerezték a vendégek - Elek Dávid ott folytatta a pontgyártást, ahol a tavalyi szezonban abbahagyta -, majd Czuprik Zoltánnak és a remekül blokkoló Offense falnak köszönhetően már két TD előnyre tettek szert a Kutyák. Az extra pontok sem rúgásból, sem kétpontos kísérletekből nem működtek a mérkőzés nagy részében, de ezen a mérkőzésen szerencsére nem is volt rájuk szüksége a végig fölényben játszó lila csapatnak.

Sorra jöttek a vendég pontok; Kovács Roland és az élete első bajnoki TD-jét szerző Szatmári János futásból volt eredményes. Az összesen 3 TD-t (kettő futott, egy elkapott) Elek Dávidot nem tudták tartani a Farkasok ezen a délutánon és Hegedűs András is feliratkozott a pontszerzők közé; Czuprik Zoltán passzával meg sem állt a célterületig. 
Ollári Mihály és Bíró Attila pedig meghozta az extra pontok sikerét is, kettő pontot érő futásaikkal a Bulldogok egészen 46 pontig jutottak.

A vendégek védelme rendre megállította a Farkasok támadókísérleteit Keszericze Ákos és Wágner Máté kitőnő védő fal munkájának és Deák Imre (2 IC) elfogott labdáinak köszönhetően a Farkasok összesen két TD-t szereztek, így a mérkőzés végén 46 pont állt a vendégek, 12 a hazai csapat neve mellett.

A Farkasok szimpatikus, de nagyon fiatal csapata ezen a hétvégén nem tudta felvenni a tavalyi ezüstérmes tempóját, akik készülhetnek a következők ellenfelük, a Nyíregyháza Tigers 2 ellen.

A mérkőzés után Pacuk László, a Bulldogok vezető edzője értékelte a csapat teljesítményét:

„Magam is meglepődtem az eredményen, elsősorban a nagy pontarányon. A felkészülés alatt kicsit aggódtam, hogy a srácok esetleg nem lesznek éhesek az idei szezonra a tavalyi ezüst érem után, de úgy tűnik ez teljesen alaptalan volt.

Határozottan jól ment az offense játék, sikerült mindenkinek bizonyítási lehetőséget adni. Úgy érezem, tavaly sokszor a saját magunk ellenségei voltunk, az edzéseken jól begyakorolt dolgokat valahogy nem sikerült mindig 100%-osan átültetni az éles játékba. A mérkőzéssel járó nagyobb fizikai és mentális kihívás volt hogy rányomta a bélyegét a játékunkra. Ennek most az ellenkezőjét láttam, felszabadultan játszottak a fiúk.

Az offense keveset hibázott, a meccs szituáció jól hatott a játékosokra és inkább inspirálta, mintsem visszafogta volna őket. A defense is sokáig komolyabb hiba nélkül játszott. Sajnos egy sérülés is történt, a védelemben (az addig remekül játszó Keszericze Ákos) bokasérülést szenvedet, reméljük hamarosan rendbe jön.
Összeségében elégedettt vagyok az eredménnyel, a játékunkon azonban még bőven van mit csiszolni.”

Nos, a kitűnő kezdés után reméljük hasonló eredményeket hoz a folytatás is.