A Kutyák győzelemmel kezdték az idényt!

Nem volt épp meleg a fogadtatás a Bulldogok nézői számára az év idei első, hazai mérkőzésén, ugyanis jéghideg székek és mínusz fokok várták a lelkes kilátogatókat. A dermesztő hideg ellenére is megtelt a Kutyák "lelátója" bár az állva tapsolós, harsogó szurkolás helyett leginkább csak takaróba burkolózott embereket lehetett látni.

Az idény első ellenfele a Dabas Sparks csapata volt, akik első alkalommal vágtak neki a divízió másodosztályának. A csapat lelkesen, szimpatikus játékot mutatva küzdötte végig a négy negyedet, de a nagyobb tapasztalattal rendelkező újpestiek ellen ez most kevés volt. A Dabas védelme derekasan helytállt, azonban a támadó alakulat néhány jó futáson kívül nem tudta feltörni a Bulldogok kemény védelmét. A vendégek támadásai minden esetben eladott labdával vagy punttal végződtek. A Bulldogs ezeket a hibákat kihasználva végig fölényben játszva, szép, taktikus, jól felépített játékot mutatva, 37:0-ra nyerte meg a mérkőzést. A hazai csapat támadó alakulata, az új irányító, Ábrahámi Dávid vezényletével folyamatosan tudta termelni a pontokat, így egy percig sem volt kérdés a meccs végső kimenetele. Ebben természetesen a gyökereiben átalakított, új védelem is nagy szerepet játszott. A nézők rengeteg látványos labdaszerzésnek, kemény szerelésnek voltak szemtanúi.

A hazai szurkolókat talán a Bulldogs által nyújtott látványos megmozdulások kárpótolhatták a hideg miatt, ám ahogy azt Pacuk mester is elmondta, ez az idei év egyik legkönnyebb mérkőzése volt. Nem szabad elbíznia magát a csapatnak és teljes erőbedobással kell készülniük a következő, Budapest Wolves elleni mérkőzésre, hogy a fennálló hibákat kijavítsák, és könnyedén vegyék azt az akadályt is. Természetesen ehhez a Farkasoknak is lesz néhány szava…

Pontszerzők:

1. negyed 6:0 : TD Rittinger Krisztián #26

2. negyed 14:0 : TD Stetner Péter #24, Extra 2 pontos Bartos Ferenc #16

2. negyed 21:0 : TD Elek Dávid #84, Extra 1 ontos Deák Imre #55

2. negyed 27:0 : TD Tóth Levente #34

4. negyed 35:0 : TD Elek Dávid #84, Extra 2 pontos Elek Dávid #84

4. negyed 37:0 : Safety Oláh Richárd #7

BulldogsTV (összefoglaló)

Bajnokesélyeshez méltó kezdés (END ZONE MAGAZIN)

GO FANS! GO DAWGS!