Győztek a Kutyák a Farkas odúban!

A Bulldogs folytatta a Wolves kettesszámú csapata elleni jó sorozatát, a Kutyák az idei bajnokságban is fölényesen verték szomszéd riválisukat. Az újabb győzelemnek köszönhetően a Bulldogs jelenleg listavezető a másodosztályú bajnokságban.

Az idei egyik legnehezebb mérkőzésként harangoztuk be a Wolves2 ellenit, mivel nem volt ismert, hogy kik és hányan játszanak majd le a Divízió II-be a nemzetközi tapasztalattal is rendelkező első csapat keretéből. A mérkőzésen hamar kiderült, hogy a Farkasok nem legjobbjaikra építik a második csapatot, és a divízióban a bajnoki címre hajtó Bulldogs hamar egyértelműsítette, ezúttal is csak a győzelem elfogadható számukra.

A lilák védelme rögtön puntra kényszerítette a hazaiak támadósorát, és a túl hosszú snappel megiramodni igyekvő játékost kis híján az end zone-ban szerelték a védők. A Bulldogs offensének nem volt nehéz dolga, Rittinger Krisztián egy yardról könnyedén megfutotta az első TD-t. Támadásban továbbra sem remekeltek a farkasok, de legalább már a puntot sikerült elrúgniuk – igaz, nem éppen a legjobb helyre, a nagyszerű napot kifogó Elek Dávid ugyanis mindenkit kicselezve bő 70 yardról visszahordta a labdát.

A Bulldogs a folytatásban is lendületben maradt, a szünetben már 23-0 volt a javukra, Mateisz Róbert elkapás-TD-jének, illetve a kicker, Füles Tamás mezőnygóljának köszönhetően (a kicker egész meccsen magabiztosan tette a dolgát, mindössze egy extrája volt sikertelen). A félidő azonban egyértelműen a hazaiaknak tett jót, a lilák kicsit mintha eltompultak volna. Egy puntot megelőző rossz snappel két pontot adtak ellenfelüknek, de ezután szerencsére újra magukra találtak: előbb Bartos Ferenc kapta el Ábrahámi Dávid passzát az end zone-ban, majd ismét jött Elek Dávid, aki a Wolves újabb elpuntolt labdájából szerzett touchdownt csapatának.

A hajrá már egyértelműen a hazaiaké volt, újabb két pontot szereztek egy túl hosszú Bulldogs-punt után, majd egy hosszú passz után még egy touchdownt is szereztek, és a vége így 37-11 lett a Bulldogs javára. A Kutyák eddig mindkét idei mérkőzésüket megnyerték, és jobb pontkülönbségüknek köszönhetően a tabella élén állnak.

Következő meccsét május 5-én játssza a Bulldogs, ekkor a Haladás Crushers látogat a Fáy utcába.

Pontszerzők:

1. negyed 0:7 : TD Rittinger Krisztián #26, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

1. negyed 0:13 : TD Elek Dávid #84

2. negyed 0:16 : Field Goal Füles Tamás #11

2. negyed 0:23 : TD Mateisz Róbert #82, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

3. negyed 2:30 : TD Bartos Ferenc #16, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

4. negyed 2:37 : TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

BulldogsTV (összefoglaló)

GO FANS! GO DAWGS!