Háromból három!

Harmadik mérkőzését is meggyőző fölénnyel nyerte az Újpest Bulldogs a Div II-es bajnokság alapszakaszában, ezúttal a Haladás Crushers csapata volt a soros ellenfél. A Kutyák magabiztosan menetelnek a döntő felé vezető úton.

A szombathelyi csapat három mérkőzést játszott a Bulldogs elleni találkozót megelőzően, mindhármat megnyert, ráadásul magabiztosan, olyannyira, hogy a vitt pontok tekintetében a másodosztály legjobbjai voltak a forduló előtt.

A Bulldogs védelme azonban alaposan belerondított a Haladás statisztikájába, hiszen mindössze egyetlen touchdownt engedtek a vendégeknek. De ne szaladjunk ennyire előre!

Az újpesti csapat támadhatott először, és az offense rögtön az első drive végén fel is írt hat pontot az eredményjelzőre: Bartos Ferenc kapta el az end zone-ban Ábrahámi Dávid passzát. Ezt Füles Tamás egy sikeres extrával toldotta meg. Nem késett sokat a vendégek válasza, hamar szépítettek, de a kimaradt extra miatt egyenlíteni nem tudtak.

A második negyedben Környei Bence és Tóth Levente egy-egy futott TD-jével meglépett a Bulldogs, a hazaiak 21:6-os vezetéssel mehetett a félidei szünetre.

A második félidő balszerencsésen kezdődött a Kutyák számára, mivel az első drive-ban elvesztették kezdő centerüket, Szarencsev-Dimitrov Hrisztót (azóta kiderült, szerencsére nem súlyos a játékos bokasérülése, a következő mérkőzésen már visszaveheti helyét a fal közepén). Helyére a fiatal Marczis Ádám ugrott be, és az offense erejét jelzi, hogy a fiatal cserecenterrel is folytatta a pontgyártást a csapat.

A harmadik negyedben Füles Tamás mezőnygóljával nőtt a lilák előnye, majd a Crushers-offense-nek továbbra is kevés teret adó védelemből Oláh Richard futott be az endzone-ba, miután lehalászott egy passzt. A záró játékrészben Környei Bence duplázott, újabb touchdownt futott, a meccset pedig Füles Tamás második sikeres mezőnygólja zárta (a rúgó összesen 10 pontot szerzett a csapatnak), így alakult ki a 40:6-os végeredmény.

A Bulldogs ezzel idei harmadik bajnoki mérkőzésén is meggyőző fölénnyel nyert, és jelenleg második a tabellán a négy mérkőzés után még szintén veretlen Újbuda Rebels2 mögött, akik javára a több szerzett pont döntött a rangsorolásnál. A Bulldogs védelmét dicséri a tény, hogy eddig mindössze 17 pontot engedtek ellenfeleiknek, ami jelen állás szerint messze a legkevesebb a másodosztályban.

A Crushers elleni mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a Kutyák rutinos linebackerét, Farkas Gézát a játékvezetők a második negyed végén kiállították, miután - kissé talán elhamarkodottan - kétszer is zászlót dobtak rá reklamálásért.

A Bulldogs legközelebb május 19-én, szintén hazai pályán a Debrecen Gladiators csapatát fogadja.

Pontszerzők:

1. negyed 7:6 : TD Bartos Ferenc #16, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

2. negyed 14:6 : TD Környei Bence #38, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

2. negyed 21:6 : TD Tóth Levente #34, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

3. negyed 24:6 : Field Goal Füles Tamás #11

3. negyed 30:6 : Interception TD Oláh Richárd #7

4. negyed 37:6 : TD Környei Bence #38, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

4. negyed 40:6 : Field Goal Füles Tamás #11

BulldogsTV (összefoglaló)

GO FANS! GO DAWGS!