Ismét hazai győzelem

Vezetőedzőjük hiába fogadkozott a mérkőzés előtt, a Debrecen Gladiators nem tudta megszorongatni az Újpest Bulldogs csapatát, a lilák könnyedén megnyerték idei negyedik, egyben utolsó hazai alapszakaszbeli mérkőzésüket is.

A védelem ismét fantasztikus volt, a Bulldogs soros ellenfele mindössze egy mezőnygóllal tudott feliratkozni az eredményjelzőre, minden más kísérletük eredménytelen volt.

A Kutyák támadóegysége kissé álmosan kezdte a mérkőzést, amit jól jelzett az is, hogy a Füles Tamás mezőnygóljával megszerzett 3:0-s vezetést a Debrecen egy hasonló akcióval hamar le is nullázta. A lilák támadói többször is saját maguk dolgát tettét nehézzé egy-egy rossz döntéssel, de így is szereztek még két touchdownt a félidei szünetig, 17:3-ra alakítva az állást. Elek Dávid nevéhez fűződik mindkét TD, a sokoldalú játékos a második touchdownját bravúros elkapással hozta össze.

A Gladiators kis létszámmal érkezett a Fáy utcába, a minimális cserelehetőség, és az, hogy egyesek oda-vissza játszottak a defense-ben és az offense-ben is, nem sok jót ígért számukra a második félidőre. A Bulldogs offense ráadásul felpörgette a játékot, és így már egy percig sem volt kérdés, hogy a hazaiak megőrzik veretlenségüket.

A harmadik negyedben Stetner Péter futása, a TD-t követő sikeres extra, illetve a védelem által összehozott safety révén tovább nőtt a Bulldogs előnye. A hajrában már a korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosok is bizonyíthattak a hazaiaknál, és hogy mennyire kiegyensúlyozott a Bulldogs kerete (egyben ez a csapat egyik legfőbb erőssége is), azt az is bizonyítja, hogy a záró játékrészben újabb két touchdownt szerezett a csapat, mindkétszer futásból, a legutóbbi meccsen is duplázni tudó Környei Bence révén.

A 40:3-as végeredmény önmagáért beszél, a defense ismét csírájában fojtotta el a rivális összes kísérletét, a szerzett pontokat tekintve pedig a csapat stabilan hozta masszív átlagát.

Az Újpest Bulldogs két idegenbeli mérkőzéssel zárja majd az alapszakaszt, jövő hétvégén az eddig két győzelemmel és két vereséggel a középmezőnyben tanyázó Szekszárd Bad Bones csapatához utaznak a Kutyák.

 

Pontszerzők:
1. negyed 3:0  : Field Goal Füles Tamás #11
2. negyed 10:3 : TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2. negyed 17:3 : TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
3. negyed 24:3 : TD Stetner Péter #24, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
3. negyed 26:3 : Safety
4. negyed 32:3 : TD Környei Bence #38
4. negyed 40:3 : TD Környei Bence #38, Extra 2 pontos Simén Géza #31

 

BulldogsTV (összefoglaló)

GO FANS! GO DAWGS!