Csillagos ötös

Különös helyzet állt elő a Bulldogs idei ötödik alapszakaszbeli mérkőzése előtt, hiszen az addig lejátszott és megnyert négy mérkőzés után valójában már öt győzelem szerepelt a csapat neve mellett. Történt ugyanis, hogy a Pécs Gringos csapata sajnálatos módon visszalépett a bajnokságtól, így a lilák, illetve az Újbuda Rebels2 ellen már ki sem állnak a folytatásban. A két érintett csapat 20:0-s győzelemként könyvelhette el a Pécs ellen le nem játszott meccseit - ahogyan a Gringókat korábban legyőző riválisok győzelmeit is hasonló arányúra módosították utólag.

Mindez azt jelentette, hogy a Bulldogs annak tudatában léphetett pályára Szekszárdon, hogy egy győzelem esetén jó eséllyel az alapszakasz győzteseként zárnak. Ennek megfelelően határozottan kezdett a lilák offense, és rögtön az első drive végén TD szereztek Elek Dávid révén. A defense az előzetes várakozások szerint idei egyik legnehezebb mérkőzésére számíthatott, és talán éppen ennek volt köszönhető, hogy roppant koncentráltan kezdtek, és nem hagyták érvényesülni a Szekszárd támadóit.

A Kutyák offense a folytatásban is különösebb megerőltetés nélkül termelte a pontokat, és a második negyedben szerzett négy TD-nek (két futott, két passzolt touchdown) köszönhetően már az első félidőben eldőlt, hogy a Bulldogs besöpri az újabb győzelmet, a kérdés már csak a pontarány volt.

A második félidő elején is rögtön egy touchdownnal nyitottak a vendégek (az egyébként elkapó poszton játszó Veréb Zsolt volt eredményes egy reverse futás végén), és bár ezt egy kisebb megingás követte az offense és a defense részéről is, a győzelem így sem került veszélybe egy pillanatra sem.

A második félidő nagy részében a már elsősorban a cserétit játszató Bulldogs továbbra is a futásokat erőltette, és ez újabb pontokat eredményezett. Előbb Rittinger Krisztián, majd az irányító, Ábrahámi Dávid futott be a labdával a célterületre. A hajrában irányítót is cserélt a Bulldogs, Elek Dávid állt a fal mögé, és első átadása után Környei Bence meg sem állt az end zone-ig, a fiatal futó ezen a meccsen is duplázott.

Az összesen kilenc TD-re a Szekszárd a harmadik negyedben egy touchdownnal és egy sikeres kétpontos kísérlettel válaszolt. A Bulldogs első extráját még blokkolták, de utána Füles Tamás magabiztosan értékesítette mind a nyolc egypontost, így a vége 62:8-as Bulldogs-győzelem lett. Ez nemcsak az idei, de egyben a klub fennállásának legnagyobb arányú győzelme is.

A Bulldogs ezzel a győzelmével 236 szerzett (beleértve a 20:0-s Pécs elleni jóváírt eredményt is) és mindössze 28 kapott ponttal zárta az alapszakaszt, ami a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül azt jelenti, hogy a lilák első helyen végeztek. A csapatnak immáron nincs más dolga, mint folytatni az elődöntőre való felkészülést. Az hogy ki lesz az ellenfél a június 30-i mérkőzésen, a még hátralévő alapszakaszbeli találkozókon, illetve a wildcard körben dől majd el. Az alapszakasz második helyét a szintén veretlen Rebels2 szerezte meg.

Némi üröm az örömben, hogy a játékvezetők finoman szólva is vitatható körülmények közt a második félidőben kiállították Oláh Richárdot, a Bulldogs remek formában lévő linebackerét, aki így az elődöntőben eltiltás miatt nem léphet majd pályára.

Pontszerzők:
1. negyed 06:00 TD Elek Dávid #84
2. negyed 13:00 TD Környei Bence #38, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2. negyed 20:00 TD Mateisz Róbert #82, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2. negyed 27:00 TD Stetner Péter #24, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2. negyed 34:00 TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
3. negyed 41:00 TD Veréb Zsolt #86, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
3. negyed 48:00 TD Rittinger Krisztián #26, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
3. negyed 55:08 TD Ábrahámi Dávid #10, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
4. negyed 62:08 TD Környei Bence #38, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

GO FANS! GO DAWGS!