Döntőben a Bulldogok

Bár a Bulldogs játéka eleinte kissé döcögött, végül az elődöntőt is magabiztosan nyerték Pacuk László tanítványai a Szekszárd Bad Bones ellen, így a döntőben összecsaphatnak az eddig szintén veretlen Újbuda Rebels kettesszámúnak nevezett alakulatával.

A szekszárdiak részéről nem csak üres fogadkozás volt az, hogy a hazai pályán az alapszakasz végén elszenvedett nagyarányú vereség után idegenben, az elődöntőben megnehezítik majd a lilák dolgát. A wild card kör meglepetéscsapata ellen a Bulldogs támadói eleinte nehezen boldogultak - olyannyira, hogy az első játékrészt szerzett pont nélkül zárták, és csak a defense-nek volt köszönhető az, hogy az első negyedben nem került hátrányba a csapat.

A második negyedben aztán ritmust váltott a támadóegység, amire már nem volt ellenszere a vendégeknek. Az exxon formációban irányítóként játszó Elek Dávid előbb saját maga futott TD-t, majd Ábrahámi Dávid passzából szerzett újabb hat pontot. Ábrahámi ezután Matheisz Róbertet találta meg passzával az end zone-ban, és mivel a Bulldogs-védelem továbbra is hibátlanul tette dolgát, így a támadóknak még maradt ideje a pontszerzésre: Elek futott újabb touchdown-t. Mivel az extráknál Füles Tamás ezúttal is hozta megbízható formáját, így félidőben 28-0 volt a lilák javára.

Az első félidő eseményeihez tartozik még, hogy a hajrában megsérült a nem sokkal korábban az irányítót sackelő defense faljátékos, Wágner Máté, aki remélhetőleg a döntőre felépül majd combsérüléséből. 

A második félidő kísértetiesen hasonlított az elsőre, a harmadik negyed ismét pont nélküli küzdelemmel zárult. Az utolsó negyedre még két futott TD-t tartogatott a Bulldogs offense, előbb a rutinos Rittinger Krisztián, majd a fiatal Környei Bence volt eredményes. Füles extráival alakult ki a 42-0-s végeredmény, ami döntőbejutást ért a Bulldogs számára.

A Kutyák a Rebels2-vel találkoznak majd július 13-án 13 órától. Mindkét csapat veretlenül jutott el a fináléig, de egymással nem találkoztak alapszakaszban. A Bulldogs harmadik döntőjére készül Pacuk László és stábja irányításával, és a játékosok mindent elkövetnek majd, hogy végre meglegyen az első közös aranyérem.

Pontszerzők:
2.negyed 07:00 TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2.negyed 14:00 TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2.negyed 21:00 TD Mateisz Róbert #82, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2.negyed 28:00 TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
4.negyed 35:00 TD Rittinger Krisztián #26, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
4.negyed 42:00 TD Környei Bence #38, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

GO FANS! GO DAWGS!