Bearanyozódtak a Kutyák!

Az idei szezonban még veretlen csapatok találkoztak a másodosztályú bajnokság döntőjében, a pályán látottak alapján azonban úgy tűnt, osztálykülönbség van a riválisok közt, a Bulldogs ugyanis végül nagy verést mért a Rebels2-re.

A BKV Előre pályáján népes szurkolótábora is doppingolta az Újpest Bulldogs csapatát, amelynek jó esélye volt fennállása első aranyérmének megszerzésére - még akkor is, ha a szintén jó erőkből álló Újbuda Rebels kettesszámú csapata volt az ellenfél.

A felek az alapszakaszban elkerülték egymást, az első negyed ennek megfelelően az ismerkedésről szólt. Egyik csapat sem volt eredményes (a lilák rögtön egy visszahordott TD-vel kezdtek, de a bírók szabálytalanság miatt ezt nem adták meg), de már ekkor is voltak arra utaló jelek, hogy a Kutyák igazán harapós kedvükben voltak ezen a meleg nyári napon.

A második negyedben aztán megtört a jég, és a Bulldogs fölénye pontokban is megmutatkozott. Környei Bence a félpályáról indulva meg sem állt a célterületig, majd miután a Kutyák védelme hatástalanította a Rebels-offense próbálkozásait, a következő drive ismét pontokat hozott Pacuk László tanítványainak: Ábrahámi Dávid passzából Elek Dávid szerzett TD-t. Ez a duó, ugyanebben a felállásban hamarosan újra pontokat szerzett, miután a védelem labdaszerzését követően újra a támadókon volt a sor. 

A Rebels hosszú passzaival némileg megzavarta a Bulldogs védelmét, és a félidő hajrájában megszerezték első, és mint később kiderült, egyetlen touchdownjukat - Zsikla Zoltán kapta el a labdát az end zone-ban. A szünetre így is megnyugtató előnnyel mehetett a Bulldogs, hiszen Elek Dávid újabb TD-t futott, és mivel a mérkőzést megelőző héten betegséggel bajlódó Füles Tamás a négyből két extrát értékesített, így az állás 26-6 volt.

A második játékrész elején a Kutyák csírájában fojtották el a Rebels felzárkózásra tett kísérleteit, sőt, Környei Bence bő 60 yardos futással szerzett TD-jével, és Elek Dávid kétpontosával lényegében már ekkor eldöntötték az aranyérmek sorsát. A Lázadók továbbra sem találtak fogást az egész szezonban remeklő védelmen, Rittinger Krisztián futott TD-je után pedig már a 35 pontos különbség miatt a futóóra is elindult.

A negyedik negyed már tét nélküli örömjáték volt a Bulldogs számára, mindenki pályára lépett a csapatból, hogy kiélvezhesse a finálé örömteli pillanatait. Az utolsó játékrészben az eredmény már nem változott, a Bulldogs kisebb meglepetésre az alapszakaszbeli ellenfeleihez hasonlóan átgázolt a Rebel2-n is, és 41-6-os sikerével megérdemelten lett a DIV II bajnoka. A Kutyák a Duna Bowl megnyerésével kivívták az első osztályban való szereplés jogát.

A döntő legjobb játékosának (MVP) az egymaga húsz pontot szerző Elek Dávidot választották.

 

 

Pontszerzők:
2. negyed 7-0 TD Környei Bence #38, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2. negyed 14-0 TD Elek Dávid #84, Extra 1 pontos Füles Tamás #11
2. negyed 20-0 TD Elek Dávid #84
2. negyed 20-6 TD Zsikla Zoltán
2. negyed 26-6 TD Elek Dávid #84
3. negyed 34-6 TD Környei Bence #38, Extra 2 pontos Elek Dávid #84
3. negyed 41-6 TD Rittinger Krisztián #26, Extra 1 pontos Füles Tamás #11

GO FANS! GO DAWGS!