Nem sokon múlott - megfékezett ménes

Szombaton gyönyörű napsütéses idő, kellemes pálya, kicsi lelátó, ám humoros kommentátor várta az újpesti kutyákat, akik a meccs elején rögtön bele is kezdtek, Elek Dávid a kezdő rúgást hordta vissza azonnal, egészen a tatai célzónáig, jöhetett az extra, 0-7 a Bulldogoknak. Folytatódhatna ugyanígy a történet, de a mérkőzés nem a papírforma szerint alakult.
 
Év eleji 'rozsda' miatt, vagy ki minek nevezi, de a gépezet igencsak akadozott, és a musztángok betörése hirtelen már nem is tűnt könnyű feladatnak.
Olyannyira nem, hogy a pontszerzés utáni driveot, ha csak 3 ponttal is, de sikeresen fejezték be a lovak. (3-7)

Eleknek esélyt sem adva a visszahordásra, touchbackig rúgták vissza a labdát, pályán az Ábrahámi által vezetett támadó sor. Tavaly szinte megszokott volt, hogy az első negyedben az offense nem csinál pontot, ám jelen esetben még az előrehaladás is nehéz volt, ha mégis sikerült, a yardoktól egy-egy holdinggal fosztották meg magukat a támadók. 
A védelemnek hamar vissza is kellett mennie, Nagy Tamás irányító, és Labancz Bence elkapó összjátékával, rövid idő alatt, újabb pontokat tettek a táblára a tataiak. (9-7 extra nem jó)
Az első félidő továbbra sem alakult kedvezően a Bulldogoknak, a második negyed után a Mustangs vezetett 15-7 arányban.

Az edzők szavai, vagy a félidei pihenő hatására, nem tudni, de a második félidőben a Bulldogok táltosodtak meg, és a védelem húzta meg az addig lazára engedett gyeplőt a hazaiak támadóin. Keszericze Ákos és Oláh Dániel remek védői munkával vitték földre Nagy Tamás irányítót a saját célterületén, aki ijedtében intentional grounding*-ot 'követett el', így az állás 15-9re módosult. 
A kutyák itt még nem álltak meg, Ábrahámi óriási futásával egy TD-t, és egyben a vezetést is megszerezték. (15-16 extra jó)

Az igazi fordulatok itt kezdődtek, a Mustangs visszaszerezte a vezetést, 22-16 extra nem jó. 
Elek újra megvillantotta gyorsaságát, és egy futott  hatpontossal szerezte vissza a vezetést a csapatnak. (22-23 extra jó)
Az egypontos különbség, és a rohamosan fogyó idő már a szurkolók hangerején is érezhető volt, a játékosok is olykor-olykor kakaskodva jelezték, a hangulat feszült.
Füles Tamás, a remekül teljesítő rúgójátékos, kihagyott egy fieldgoal kísérletet, így a védelem jöhetett vissza a pályára. A defense hozta formáját, megállították a hazaiakat, nem volt hátra két percnél több, ölni kellett az órát.

A haladás nem okozott gondot, Környei Bence azonban 'túl korán' szerzett futott touchdown-t, maradt másfél perc az ellenfélnek. (22-29 extra nem jó)

Egy időkéréssel, és 1:24el a meccs vége előtt, a Mustangs neki indult, hogy az utolsó driveot pontra váltsák, ám ez a tervük néhány másodperccel a meccs vége előtt meghiúsult, amikor touchdown helyett a sárgazászlóért sípoltak a bírók. A szabálytalanság sideline interference**, ami jelen esetben annyit takart, hogy az edző túl korán örült a pontszerzésnek, és valószínűleg belépett a pályára, ezzel akadályozva a játékot.
Így a tataiaknak nem maradt ideje újabb támadásra, a végső eredmény, egy izzadt 22-29 a Bulldogs javára.

Az edzők talpraesettségének, a szerencsének, a Bulldogok szívének, a közönségnek, és még sok-sok felsorolható tényezőnek köszönhetően, de a Bulldogok megnyerték első mérkőzésüket, a lendület nem áll meg, a felkészülés folytatódik, hiszen legközelebb a Miskolc Steelers csapata látogat Újpestre.

GO FANS! GO DAWGS!


Fotók: Környei Béla, Durucz Ádám
http://ujpestbulldogs.hu/bajnokság/2014-div-i?site=kepek 
DIV I tabella:
http://www.ujpestbulldogs.hu/bajnokság/2014-div-i

*forrás:http://amerikaifootball.blogspot.hu
**Illetékes személyek akadályozása „Game administration interference" Amíg a labda játékban van, egyetlen cserejátékos, edző, vagy a csapat számára kijelölt helyen engedéllyel tartózkodó személy sem lehet az oldalvonal és az edzői vonal között, vagy a pálya területén. BÜNTETÉS: Halott-labda szabálytalanságként kell büntetni. (A szerk.)

Mérkőzés videó: http://www.youtube.com/watch?v=JsilnnRwDeE&feature=share&list=UU_kZmEWw0yVXUEIAFixBjPQ