Hazai győzelem Újpesten

Verőfényes napsütés fogadta a Miskolc Steelers csapatát, akik április 27-én, vasárnap látogattak a kutyák otthonába, Újpesten, a Tábor utcába. Nem csak az első otthoni mérkőzése volt ez a Bulldogs-nak, de ezen a mérkőzésen játszottak először az új mezükben a lilák.

A pénzfeldobást követően az acélosok kezdhették a támadást az első negyedben. A piros mezesek 4&3-nál megpróbálkoztak még egy támadással, azonban a kutyák védelme sikeresen visszaverte azt, így a labda a Bulldogokhoz került a félpályánál.

A lilamezesek Ábrahámi Dávid passzaival és Matheisz Róbert elkapásaival haladtak előre, ám tíz Yardra az Endzone-tól egy Interception-t követően ismét a Steelers támadhatott.

1-2-3 és már jöhetett is a Punt – félpályáról próbálkozhatott ismét a Bulldogs a második negyedben. Egy Kalovits elkapás, két Környei futás, majd egy Tóth futás, így már ismét 10 Yardon belül az endzone. A támadósor sajnos ismét elvérzett az utolsó métereken, így negyedikre FieldGoal következhetett, amit Füles értékesített is (3 – 0).

A Defense még mindig a toppon, a Steelers Puntra kényszerült, így a lilák támadhattak a saját 20 Yardos vonalukról. Most Elek Ábrahámi célpontja, így két passzal már az ellenfél 20 Yardosán a lilák, ám megint csak megállt az Offense előrehaladása. Negyedikre jöhetett ismét a FieldGoal, amit a magabiztos Füles szerzett meg a csapatnak (6 – 0).

Ezt már az Acélosok sem hagyhatták annyiban, egy passz jobbra, egy irányítófutás, majd egy passz az endzone-ba : Touchdown Steelers (6 – 7). A félidőben így vendég vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidőben egy sikertelen támadást követően a vendég csapat Puntolni kényszerült. A rúgást Elek egészen az Endzone-ig hordta vissza, ám egy szabálytalanság miatt a bírók ezt érvénytelenítették.

A lila támadók még mindig nem tudtak haladni, ezt kihasználva a Steelers ismét Touchdown-t szerzett egy passz révén (6 – 13).

A kirúgást Elek hordhatta vissza, aki megint csak nem állt meg az Endzone-ig, ám ez ismét nem érhetett 6 pontot egy szabálytalanság miatt. Ezúttal viszont a támadóegység már nem hagyta magát: egy Bartos elkapás, egy Tóth futás, majd Környei futása a Goal Line-on keresztül. Így szerezte meg a hazai csapat az első Touchdown-ját (13 – 13).

Ettől fogva beindult valami a liláknál, nem lehetett őket megállítani. Egy sikertelen vendég támadás után, már az első próbálkozással a célterületre juttatták a labdát a támadók Matheisz elkapása által (20 – 13).

A sorozatos sackek miatt esélye sem volt a vendég támadósorának a célterületre jutni, így ismét a támadókhoz került a labda. Nem volt más dolguk, csak húzni az időt, amit folyamatos futásokkal tettek. Be is vált, olyannyira, hogy egyetlen passz nélkül értek el Touchdownt, Rittinger, Tóth és végül a pontszerző, Környei futásaival (27 – 13).

Pörög az idő, nincs több időkérése a vendégeknek, nagy nyomás a Steelers csapatán. A lila támadóegysége rendkívül büszke lehetett megint a védősorra, mivel ők ismét bizonyítottak, amikor Oláh Richárd szedett össze egy Interceptiont, megállítva ezzel a támadást. A fennmaradó időt így az Offense kitérdelhette, megnyerve ezzel a mérkőzést.

A Bulldogs Defense-e az egész mérkőzésen érezhetően dominált a vendég támadóegysége fölött, így sajnos nehéz kiemelni védőjátékosokat a teljesség igénye nélkül. Az Oláh Dániel, Keszerice, Takács és Szilágyi kvartett azonban említést érdemel, a sackek és futások megállításai miatt.

 

Az Bulldogs csapata, edzői és vezetősége nevében nagy köszönet illeti a szurkolókat, akik rendkívüli hangulatot teremtve segítették előre a csapatot!

 

Következő mérkőzést a Bulldogs Május 25.-én Dunaújvárosban vívhatja, a nagy esélyes, Gorillaz ellen. Tavaly a Gorillaz lett a Divízió I. második helyezettje, így nem lesz egy sétagalopp a csapat számára.


A mérkőzés videója itt tekinthető meg: http://www.youtube.com/watch?v=GYf9QqfJsWc
A DIV I.-es bajnokság jelenlegi állása: http://www.ujpestbulldogs.hu/bajnokság/2014-div-i