Dzsungelszkander - a Bulldogs maradt alul

Május 26.-án az időjárás előrejelzéseket meghazudtolva napos időben kezdődhetett a dunaújvárosi mérkőzés, a Bulldogok felett azonban mégis beborult az ég.

A mérkőzés, mint ahogy azt várni lehetett, az első perctől kőkemény volt, valódi erőfoci. A pénzfeldobás után a kutyák rúghatták el a labdát, majd a védelem meg is állította Bachrathy Kornél által vezetett támadóegységet, Keszericze Ákos által kiharcolt labdavesztést Fuchs Richárd szedte össze. Jöhetett a Bulldog támadósor, Rittinger Krisztián 13yardos futott 6pontosát egy holding szabálytalanság érvénytelenítette,  és ezt követően több sikertelen támadás után, egy sikertelen fieldgoal kísérlet következett.

Újra  pályán a védelem, akik hamar, egy 3&out-tal kocoghattak a kispadra. Ellenben, a támadósornak nem sok minden jött össze, negyedikre is megkísérelték a first down-t jelző vonal elérését, ám a kockázat vállalása sem segített. A védők jöhettek újra a pályára, nem sok pihenővel, a Gorillák haladtak előre, majd 'egy sokadik és kevésre' Bachrathy indult neki, egészen az endzone-ig jutott, így egy 13yardos futással az állás 6:0. (Extra sikeres 7:0)

A Bulldogok támadósora nem tudott fordítani, a végig domináló Gorillák védelme egy interceptionnel akadályozta ezt meg, ismét jöhetett a Bulldog védelem, a feszültséget már vágni lehetett a levegőben. Két play után egy hosszú passzt elkapva, Tóth János, egy közel 60 yardos TD-t szerzett. (Extra jó 14:0)

A második félidőben a támadósor egy pillanatra megtáltosodni látszott, de a végén puntra kényszerült a csapat. A védelmet lassan, de biztosan tolta hátra a Gorillák támadósora, majd Hegedűs Dániel egy hatalmas futással, majdnem 50 yardot szerzett csapatának, az utolsó pillanatban Mészáros Róbert szerelte a futót. Hegedűs most az 5 yardosról rajtolt, és az endzone-ban ért földet, az állás az extrával 21:0.

A végig jól működő speciális osztag, újra jó mezőnypozícióba hozta a támadókat, ám ez sem segített rajtuk, egy újabb eladott labda akadályozta az előrehaladást. A védelem a félpályáról kezdett, Farkas Géza vezetésével újult erőre kaptak, és puntra kényszerítették a feketemezeseket. 

A negyedik negyed következhetett, a támadók szabálytalanságokkal, figyelmetlenségekkel akadályozták magukat az előrehaladásban, jöhetett újra a punt. A hazaiak támadósora most passzokat, és futásokat kombinálva haladt előre, majd erőből megoldva, újabb pontokat pakoltak a táblára. Az extrát Keszericze blokkolta, és Oláh Dániel szedte össze, az állás így 28:0 maradt.

A mérkőzés vége felé csak egy kérdés maradt nyitva, vajon a vendég támadósor megvédi e becsületét, de ehhez Környei Bence sérülése nem járult hozzá pozitívan. Ám a támadók itt nem fogytak el, Hegedűs András, Elek Dávid, Tóth Levente szereztek értékes yardokat, majd az i-re a pontot Kalovits Gábor 22 yardos elkapásával tette fel. Az extrát Tóth Levente futása váltotta ki, az állás 27:8.

Az onside kick-et nem tudták össze szedni a kutyák, ám egy kemény ütközéssel Stetner Péter szerzett labdát. Ábrahámiéknak így sem sikerült előre haladniuk túl sokat, a pályán ismét a védelem, akik rövid úton, egy puntra kényszerítették a hazai csapatot. Ábrahámit újabb sackek hátráltatták, majd a mérkőzés is véget ért. 

A Bulldogok tíz mérkőzés után, elszenvedték első vereségüket, ezzel a mérlegük az idei szezonban 2 nyert, 1 veszített meccsre változott.

Ha a győzelmet nem is, de egy valamit biztosan a magukénak tudhatnak a lila kutyák, talán az ország leghangosabb szurkolótábora, idegenben, szorított helyzetben is kitartóan, 12. emberként tombolta végig a mérkőzést. Köszönjük.

GO FANS! GO DAWGS!

A tabella jelenlegi állása: http://www.ujpestbulldogs.hu/bajnoks%C3%A1g/2014-div-i

Fotók:
Környei Béla fotói
Durucz Ádám fotói

Mérkőzésvideó: https://www.youtube.com/watch?v=9N64DwcQItA