Wild Card kör: Elsöprő győzelem

Szombaton, a divízió I. wildcard körén, a Bulldogs fogadta a Mustangs alakulatát, nem is akárhogy.

Támadással kezdhetett a Bulldogs, ami eleinte jól ment előre, de hamar elakadt, jöhetett a védelem. Nem sokat vacakoltak, rögtön jelezték szándékukat, Takács Róbert sackje, és az egész védelem munkája, 3&out-ot eredményezett, de a támadóknak még mindig nem sikerült felpörögnie.
 A védők ismét negatív yardokat hoztak össze, a Tata újra puntolt, majd Tóth Levente gyújtotta be az offense rakétáit, és pakolt 6 pontot a táblára. (extra nem jó 6:0)

A kickoffot követően sem csökkent a nyomás Nagy Tamáson, a Tata irányítóján, újra puntra kényszerültek a vadlovak, majd Matheisz Róbert mutatott be egy közel 60 yardos elkapott TD-t. (Füles extra jó 13:0)

A tataiak még mindig nem találták a védelem gyengepontját, ám Labancz Bence elkapása 60 yardot hozott a vendégeknek. Innen azonban többet haladtak hátra, mint előre, és negyedikre sem sikerült elérniük a firstdownt jelző vonalat. 
Ezt követően Ábrahámi adott egy remek passzt Elek Dávidnak, aki majd 80 yardot sprintelve szerezte meg a kutyák harmadik hatpontosát. (Füles extra jó, 20:0)

A kirúgás után, Farkas Géza vezette védelem tovább dominált, és ismét puntra kényszerítették a vendégeket. 
A kutyák nagy lépésekben haladtak előre, futásokkal játszva, de a redzoneban negyedikre sem sikerült elérni a firstdown vonalát. 
Ám a védelem ismét helyben tartotta a vörös mezeseket, akik kénytelenek voltak a rúgást választani. 

A támadók ismét sikertelenek voltak a  firstdownt illetően. 
A tatai támadósor egy komoly védői hibát kihasználva szerezett 50 yardot egy elkapásból, de tovább mégsem sikerült haladniuk, a védelem volt megint toppon, Kalovits Gábor személyében.
A válasz itt sem maradt el, Ábrahámi Dávid célpontja ismét Elek Dávid volt, aki a célzónáig nem is gondolt a megállásra, helyette újabb értékes pontokat szerzett. (Füles extra jó, 27:0) 

A kirúgást követően Nagy Tamás vett észre rést a pajzson, és futott az 50 yardosig. Egy rövid passz után Czuprik Zoltán igényelte vissza  a labdát, interceptiont szerezve.
Tóth Levente szerzett újabb értékes yardokat, ám Ábrahámi, aki különben remek formát hozott, eladta a labdát. 
Nagy Tamás mintha a vállára vette volna a csapatot, de passz és futás próbálkozásai eredménytelennek bizonyultak. 
A félidőben így maradt a 27:0.

Az első támadás a Mustangsé volt, Nagy Tamás vette megint kezébe az irányítást, de Farkas Géza sackje oszlatta el a firstdownhoz fűzött reményeit a vendégcsapatnak.
A punt visszahordást meghiúsult, egy Bulldog játékosról pattant a Mustangshoz a labda, ám szerencsétlenségükre, ez egy yarddal a firstdown előtt történt.

A támadóknak nem sikerült sokat előre haladni, helyettük a Mustangs kezdte összeszedni a yardokat. Nagy Tamás passzai voltak sikeresek, egészen a redzoneba jutottak, ahol második próbálkozásra Labancz Bence szerzett elkapásból TD-t. (Extra nem jó, 27:6)

A kirúgást Elek Dávid, hordta vissza a 10 yardosig, ahonnan Ábrahámi futott a célzónába. (Ábrahámi kétpontos jó, 35:6)

A kickoff csapat remek munkáját védjegyezi Illés Gergely hatalmas ütése, ami fumblet eredményezett, Oláh Dániel szedte azt össze, ismét redzoneban a kutyák.
Elek kapott újabb jó passzt, és sétálhatott vele a hatpontosig.  (Füles extra jó, 42:6 mercy rule)

A védelem ismét kimutatta foga fehérjét, és Czuprik szerezte meg második interceptionét, ami egy szabálytalanság miatt nem ért 6 pontot a csapatnak.

Elek Dávidot azonban itt sem lehetett zavarba hozni, játszi könnyedséggel kapta el Ábrahámi remek passzát. (Füles extra jó, 49:6)

A védelem tovább tartotta formáját, és a Mustangs térfelén adta vissza a labdát a támadóknak, akik futással pörgették a megmaradt időt, Füles Tamás hárompontos kísérlete húzott jobbra. A mérkőzés végeredménye 49:6, elődöntőben a Bulldogok.

Köszönjük a szurkolást a fanoknak, az első nagy lépés az aranyig megtéve, várunk mindenkit a következő mérkőzésen, a kutyák Dunaújvárosba utaznak, hogy a döntőbe jutásért küzdjenek meg a Gorillákkal.

GO FANS! GO DAWGS!

A mérkőzés videófelvétele
Környei Béla fotói