Saját kezünkben a sorsunk

Szombaton 15 órától az utolsó alapszakasz meccsünkön a Nyugati Csoport éllovasát, a Szombathely Crushers-t fogadjuk. A rájátszásba jutást illetően sokat tisztult a kép az elmúlt két hétben: amennyiben sikerül legyőznünk a Zúzókat is, továbbjutunk.

Vas megye székhelyén a 2006-os esztendő az amerikai futball csapatok alapításának jegyében telt: ekkor jött létre a Savaria Raptors, majd a Szombathely Fighters együttese is - s még ebben az évben előbbi beolvadt az utóbbiba. A Harcosok a 2008-as szezonban debütáltak a Divízió II-ben, épp ott és épp akkor, amikor az Újpest Bulldogs is. A két csapat első összecsapása számunkra örökké emlékezetes marad: 7:0-ra nyertünk, s ezzel történelmünk első győzelmét könyvelhettük el. 2009-ben a vasi klub a Haladás szakosztálya lett, ezzel pedig nevet és színeket is cseréltek: a Fighters-ből Crushers, a fekete-narancsból pedig zöld-fehér lett. A 2010-es szezonra nem neveztek, ám 2011-ben ismét találkoztunk, s ez a mérkőzés is igen szép emlék számunkra: a Divízió II elődöntőjében idegenben 26:20-ra diadalmaskodtunk – a Budapest Hurricanes elleni döntőt azonban sajnos elbuktuk. 2013-ban a Crushers kivált a Haladásból, s azóta önálló egyesületként működik. Erre az évre datálható az eddigi utolsó találkozás is: a szezon végén bajnoki címet ünneplő Kutyák az alapszakaszban 40:6 arányban lépett át a Zúzókon – a két csapat közti örökmérleg tehát 3:0 a javunkra.

A Szombathely Crushers legnagyobb sikereit két Divízió II-es bronzérem jelenti 2011-ből és 2016-ból. A 2015-ös idényt újfent kihagyták, ám azóta töretlen a lendület. Osztrák vezetőedzőjük, Gildo Neyer kezei alatt sokat fejlődtek, ’17-re pedig a harmadvonal egyik favoritjává váltak, s céljuk a bajnoki cím bezsebelése. Az alapszakaszban eddig 4 meccsből 4-et nyertek: a Troopers-t 22:6-ra, a Titans-t hosszabbításban 7:0-ra, a Bad Bones-t 3:0-ra, legutóbb pedig a Mustangs-t 23:0-ra verték, és már biztos résztvevői a playoff-nak.

Tekintsük át, hogy mi a helyzet e téren a Bulldogokkal! Mint azt a bevezetőben említettük, sokat tisztult a Nyugati Csoport képe az elmúlt két hétben. Biztossá vált, hogy a Crushers nemcsak továbbjut, hanem első helyen teszi mindezt. A Mustangs a Bad Bones gárdájával meccselhet a 2. helyért. Mi csak úgy léphetünk tovább, ha legyőzzük a szombathelyieket, ellenkező esetben a Titánok folytathatják a szezont. Amennyiben Mustangs - Bad Bones - Bulldogs holtverseny alakulna ki, a körbeverések miatt biztosan nem lehetünk a trió utolsói, a Bad Bones – Titans - Bulldogs konstellációban viszont azok lennénk, így kiesnénk. A srácoknak tehát adott a feladat – mi, szurkolók pedig legyünk minél többen és segítsük győzelemhez az Újpest Bulldogs-t!

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Nekünk egy mérkőzéssel előbb kezdődik a postseason, ez már egy olyan mérkőzés lesz, amit ha megnyerünk, továbbmegyünk, ha nem, kiesünk. Azon az úton akarunk továbbmenni, amin tavasszal elindultunk - nyilván úgy állunk a találkozóhoz, hogy hazai pályán nyerni akarunk, és be akarunk menni a rájátszásba, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a Crushers egy nagyon komoly ellenfél. Ez a meccs arról fog szólni, hogy ki tudja ráerőltetni a másikra az akaratát, és ki az, aki kevesebbet hibázik majd. Nekünk azt kell csinálnunk -mind offense, mind defense szempontjából -, amit eddig, csak még jobban, még kevesebb hibával. 

Gildo Neyer, a Szombathely Crushers vezetőedzője: Múlt hétvégén négy hetes szünetet követően játszottunk újra – a felkészülésünk jól sikerült és fejlődni is tudtunk ez idő alatt. A Musztángokat legyőztük, most pedig a Bulldogokkal nézünk farkasszemet. Ők inkább egy passzolós csapat, így a védekezésünket is ehhez igazítjuk. Alaposan felkészülünk belőlük, és remélem, sikerül győznünk. Nagyon komolyan vesszük ezt a mérkőzést is, és várjuk már a szombatot. A végén az eredmény úgyis magáért beszél majd – keményen fogunk menni, keményen fogunk játszani!

Szurkolói információk:

Az újpesti iskoláknak eljuttatott tiszteletjegyek erre a mérkőzésre is érvényesek, így a diákok ingyen, felnőtt kísérőik pedig 50%-os kedvezménnyel, azaz 500 forintos áron tekinthetik meg találkozót. A teljes áru felnőtt belépő 1000 forintba kerül, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Címünk: 1046 Budapest, Tábor utca 24. (a volt Duna Cipő pálya), a Tarzan Park szomszédságában.

Pályánk megközelíthetősége: Újpest-Központból (M3) a 220-as busszal vagy a 14-es villamossal, valamint a 296-os, 296A-s, 96-os, 270-es, 20E-s autóbusszal, illetve a 12-es villamossal.

 

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!