Logo
Betöltés, kérlek várj!

Redda-Futár Divízió II. 2021.03.09.

MAFSZ: Új, a felnőtt bajnokságba bekapcsolódóként hogyan kezdtétek meg a felkészülést?

Szatmári János: Izgatottan és nagy reményekkel. Újoncként persze nem tudhatjuk mi vár ránk, milyen a Divízió II. milyen erőt képviselnek a csapatok, de mi ezt az idényt elsősorban arra fogjuk felhasználni, hogy az utánpótlás játékosaink megismerjék, megtapasztalják milyen is egy felnőtt játékossal szemben helytállni. Az edzéseken látottak alapján úgy tűnik, hogy a fiatalok most is éhezik a sikert, ami érthető és hisszük, hogy az elmúlt években elért sikereikre bátran építhetünk. Nagy várakozással tekintettünk az idei év elé, hiszen a Bulldogsnak nagyon régen volt felnőtt csapata. A vírus eddig szerencsére nem befolyásolta a keretet. A feladat a “generációk” összehangolásában van. Szerencsére a srácok mindenben partnerek.

MAFSZ: Mennyivel volt nehezebb most a holtszezon?

Szatmári János: Mindvégig bizakodóak voltunk és hittük, hogy az elmúlt 2 évhez hasonlóan most is konditeremben tudjuk a téli alapozást megkezdeni, de az élet felülírta a terveinket. Január 18-án ezért megkezdtük a kinti edzéseket a felnőttekkel és az U19-es játékosainkkal, de két hét elteltével február 1-én már a teljes utánpótlás korosztály részére elkezdődtek az edzéseket. Az idei évben úgy döntött a szakmai és edzői stáb, hogy a nyári szünetig heti 4 edzést tartunk. Hétfőn és pénteken kinti, szerdán és szombaton konditermi edzések vannak. Szóval a rendkívüli helyzethez alkalmazkodva húztunk egy merészet és bízunk benne, hogy ez a kemény munka – mint mindig – most is meghozza az eredményt és sikeresek leszünk ebben az évben is.

MAFSZ: Milyen változások történtek a keretben a vírushelyzet miatt?

Szatmári János: Egy teljesen új csapattal kezdtük meg a felkészülést régi Bulldogs játékosok mellé igyekszünk az utánpótlás legjobbjait beépíteni a csapategységbe és ebben nagy segítségünkre vannak a Pirates játékosai is.

MAFSZ: Mennyire erős a Divízió II.-es bajnokság, ahol idén indultok?

Szatmári János:  Számunkra egyértelmű, hogy erős minden csapat. A tavalyi csonka idényt követően biztos, hogy mindenki fokozott elánnal veti bele magát az idei mérkőzésekbe. Mi mint visszatérő csapat kellő tisztelettel készülünk és biztosra vesszük, hogy méltó ellenfelei leszünk mindenkinek. Ezen dolgozunk 2016 óta, amikor is eldöntöttük és tudtuk, hogy az utánpótlásra építve lehet igazán ütőképes felnőtt csapatot építeni. Bízunk benne, hogy ezt már idén képesek leszünk bebizonyítani.

MAFSZ: A bajnokság lebonyolításának módjával elégedettek vagytok?

Szatmári János: Nincs könnyű helyzetben a Szövetség. Állandóan alkalmazkodni kell a körülményekhez, a változásokhoz és a bizonytalanságra megszervezni mindent. Azt gondolom, hogy csapatvezetőként türelmesnek, együttműködőnek és elfogadónak kell lennünk és bízni abban, hogy a tavalyi évhez hasonlóan most is kihozza a MAFSZ a legjobbat ebből az idényből is.

MAFSZ: Mennyiben mások a célok a karantén árnyékában?

Szatmári János: Minden külső tényezőtől függetlenül minket az elmúlt évek sikerei vezérelnek. Ennek megfelelően minden bajnokságban és minden meccsen a győzelem a cél!